Boleslav loví v Karviné, po Budínském přichází i kanonýr Wágner. Rada se vrací do Ďolíčku

Útočník Tomáš Wágner přestoupil z Karviné do Mladé Boleslavi. Se středočeským klubem, který už ve středu ze slezského celku přivedl záložníka Lukáše Budínského, podepsal devětadvacetiletý fotbalista smlouvu do konce června 2022. Další posilou Mladé Boleslavi bude univerzál Daniel Pudil, který se vrací do Česka po 11 letech. Působiště mění také obránce David Jablonský, který bude po konci smlouvy v Bulharsku pokračovat v Cracovii Krakov.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 18:06 21. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Wágner ještě v dresu Karviné

Tomáš Wágner ještě v dresu Karviné | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Pro Wágnera jde o návrat do známého prostředí, protože v Boleslavi už v sezoně 2014/15 hostoval z Plzně a ve 24 ligových zápasech dal deset branek. V minulé sezoně odehrál 29 zápasů, s třinácti góly patřil k nejlepším střelcům soutěže a Karviné v baráži pomohl k udržení v lize.

Fotbalisté Boleslavi mohou ve druhém předkole Evropské ligy letět do Kazachstánu

Číst článek

„Angažmá v Karviné musím hodnotit jako povedené. Lidé chodili na nový stadion a chodí stále. Nastřílel jsem i dost gólů, což fanoušci ode mě čekali. Vztah k regionu mi zůstane, našel jsem si tady přítelkyni, takže vždy se budu rád a často vracet,“ řekl Wágner na karvinském webu.

V Boleslavi se potká s Nikolajem Komličenkem, který byl v minulém ročníku s 29 góly nejlepším střelcem ligy. „Smekám před ním klobouk. Když v Boleslavi zůstane, bude to dobře pro klub, když odejde, budeme ho muset nahradit. I když nikdo z nás asi sám tolik gólů nenastřílí,“ prohlásil.

„Jsem také nadšený z toho, že zůstává Matějovský. Jako jeho soupeř si pamatuji, že kolikrát jsme se připravovali na Matějovského, a ne na tým, bez rozdílu zda hrál za Spartu či za Boleslav,“ přidal Wágner na adresu klíčového záložníka mladoboleslavského celku.

Další posilou Středočechů je Daniel Pudil, který naposledy působil v druholigovém anglickém Sheffieldu Wednesday.

„Přibližně před šesti týdny oslovil pan (sportovní ředitel klubu Josef) Jinoch mého agenta s dotazem, jaká je moje situace v Anglii a zda bych měl zájem jít do Mladé Boleslavi. Věděl jsem, že hraje o účast v předkole Evropské ligy, což mě hodně lákalo, a když jsem na vlastní oči viděl vítěznou odvetu Boleslavi se Zlínem, tak už jsem jenom čekal, jak se to všechno vyvrbí,“ řekl Pudil.

„Nechtěl jsem do třetí nebo čtvrté anglické ligy, ale někam, kde bych uplatnil své osobní i týmové ambice. Po sezení s panem Jinochem i s panem (trenérem Jozefem) Weberem jsem byl přesvědčený, že je Boleslav ta správná varianta a s žádným jiným klubem jsem už nejednal,“ uvedl Pudil.

Stoper Lischka napodruhé přestoupil z Jablonce do Sparty

Číst článek

„Od první chvíle na mě atmosféra boleslavské kabiny zapůsobila fantasticky. Spousta hráčů je v Mladé Boleslavi opravdu kvalitních, při tréninku fakt žasnu, jak velká je tady hráčská kvalita, a tak bude opravdu jen na nás hráčích, jak dobře tuzemskou ligu i Evropu zvládneme,“ prohlásil sparťanský odchovanec.

V lize si Pudil za letenský klub nikdy nezahrál, místo toho oblékal dres Blšan, Liberce a Slavie. Se Severočechy a Pražany se v letech 2006, respektive 2008 radoval z mistrovského titulu. Dva ligové primáty oslavil i v Genku, s nímž dosáhl také na triumf v Belgickém poháru a Superpoháru. Posledních sedm let strávil v Anglii ve Watfordu a Sheffieldu, za nějž naposledy nastoupil v prosinci.

Pudil se v listopadu vrátil do reprezentace, byť do zápasu nezasáhl. Za národní tým dosud nastoupil do 35 utkání, v nichž dal dva góly.

Klokani získali bývalého reprezentanta

Záložník Jakub Rada se vrací do Bohemians 1905. Dvaatřicetiletý fotbalista, který z pražského týmu před čtyřmi lety přestoupil do Mladé Boleslavi a v minulé sezoně hostoval v Trnavě, podepsal s klubem roční smlouvu s opcí. Informovaly o tom internetové stránky vršovického celku.

Rada v Bohemians 1905 působil v letech 2012 až 2015, za klokany v lize odehrál 84 utkání a dal 13 branek. V nejvyšší soutěži si také zahrál za Kladno a Mladou Boleslav a celkem má na kontě 105 zápasů a 15 branek. V uplynulé sezoně v Trnavě odehrál ve slovenské lize 11 utkání a dal jeden gól.

Sparťanský odchovanec má na svém kontě i 28 minut v dresu národního týmu. V březnu 2016 zasáhl do přípravných utkání proti Švédsku a Skotsku.

Jablonský podepsal v Krakově

Obránce David Jablonský bude hrát za Cracovii Krakov. Sedmadvacetiletý fotbalista, který do klubu přijde jako volný hráč po skončení smlouvy v Levski Sofia, podepsal se čtvrtým celkem uplynulého ročníku polské ligy podle klubového webu smlouvu na tři roky.

Jablonský do Krakova zamířil po dvou letech v Bulharsku. Předtím nastupoval také za Tomsk, Sokolov, Ústí nad Labem, Českou Lípu, Čáslav a Teplice, za které v nejvyšší soutěži odehrál 84 zápasů a dal sedm branek.

Loni Jablonský dostal osmnáctiměsíční podmínku za účast v aféře s ovlivňováním výsledků v juniorské lize, proti trestu se však odvolal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme