‚Kluci se vydali, patří jim dík.‘ Trenér Jílek ocenil po vyřazení výkon svého týmu i kvalitu soupeře

Český fotbal inkasoval tvrdou ránu. Přes třetí předkolo Evropské ligy nedokázaly projít Plzeň, Mladá Boleslav ani Sparta, která bohužel navázala na nepovedená kvalifikační utkání z minulých dvou let. Tentokrát zastavil Pražany turecký Trabzonspor, na jehož hřišti Letenští prohráli 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Trabzon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Jílek.

Václav Jílek. | Zdroj: www.sparta.cz

Odchody do kabin v podání sparťanů po prvním a zároveň posledním dvojutkání v kvalifikaci mají v posledních letech mnoho společného. V kulisách slavících soupeřů jsou trpké, smutné a v některých případech dokonce promáčené slzami. I když zrovna trenér Václav Jílek po zápase rozhodně neplakal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Václav Jílek ocenil po vyřazení výkon svých svěřenců i kvalitu tureckého soupeře. Více v příspěvku Davida Nyče

„Z mého pohledu se tady odehrálo skupinové utkání Evropské ligy, velmi kvalitní. Kluci se vydali a zvládli to velmi dobře, patří jim dík,“ řekl Jílek Radiožurnálu.

Sparta zakopla hned na začátku cesty Evropskou ligou a čeká ji třetí rok v řadě bez pohárů. Podle Václava Jílka je ale potřeba vnímat sílu soupeře.

Další sezona bez pohárů. Sparta prohrála na hřišti Trabzonsporu 1:2 a Evropskou ligu si nezahraje

Číst článek

„Nastoupili jsme prostě proti kvalitnímu týmu. V tuhle chvíli to samozřejmě mrzí a vnímám, že z tohohle dvojzápasu se postoupit dalo, ale byl bych nerad, aby to zastíralo skutečnou kvalitu Trabzonsporu,“ upozornil trenér na závěr nešťastného českého večera.

Podobně hořké pocity měli tou dobou i trenéři Plzně a Mladé Boleslavi. Jejich týmy v kvalifikaci o Evropskou ligu také končí a počet zástupců v pohárech se tak ze dne na den smrskl na minimum, tedy vlastně už zůstává jen pražská Slavia.

„Asi špatný den,“ podotkl sparťan Michal Sáček. Jenže takových špatných dnů měl český fotbal v posledních týdnech víc a v téhle sezoně už si kluby na evropské scéně reputaci jen tak nevylepší.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme