'Trávník je suchý, zmrzlý, na první pohled spálený.' Kvůli mrazům byly odloženy zápasy druhé fotbalové ligy

Druhá fotbalová liga neodstartuje jarní část podle plánu. Kvůli velkým mrazům muselo být odloženo téměř kompletní víkendové 17. kolo. Hrát se bude jen duel Žižkova s Olympií. Nový termín pro zápasy se hledá, nabízí se víkend 24. a 25. března během reprezentační přestávky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal, sníh, zima (ilustrační foto)

Fotbal, sníh, zima (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Kvůli mrazům musely být odloženy už středeční pohárové zápasy mezi Hradcem Králové se Zlínem a Mladou Boleslaví s Baníkem Ostrava. Teploty hluboko pod minus deset stupňů Celsia neumožnily připravit ani většinu trávníků v druhé lize.

Situace je vážná a hráči si to musí uvědomit, burcuje nový trenér Boleslavi Jozef Weber

Číst článek

I proto, že vzhledem k vysokým nákladům nemají druholigové kluby povinnost vyhřívat hrací plochu.

„Hlavně jde o náklady. Ty jsou v podobném extrémním počasí vysoké. Navíc ani vyhřívání v těchto teplotách nezaručí komfort hrací plochy," řekl šéf správy sportovišť Hradce Králové Milan Ptáček.

„Za uplynulý týden tráva komplet promrzla a hráči by po ní běhali jako po betonu. Holomrazy jsou pro trávu to nejhorší. Trávník je suchý, zmrzlý, na první pohled spálený," dodal pro klubový web.

Delegáti provedli měření a na základě jejich doporučení se nakonec kluby na čtvrtečním zasedání Ligové fotbalové asociace domluvily na plošném odložení kola.

Jedinou výjimkou je pražské derby Žižkova s Olympií, které v neděli od 10.15 vysílá ČT sport.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme