Trenér fotbalového Spartaku Trnava dostal trest za urážku slovenského poháru

Trenér fotbalistů Spartaku Trnava Nestor El Maestro pyká za urážlivé vyjádření na adresu slovenského poháru. Disciplinární komise anglickému kouči udělila pokutu šest tisíc eur (asi 153 tisíc korun) a na jedno utkání mu zastavila činnost.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spartak Trnava hraje své domácí zápasy v City Areně.

Spartak Trnava hraje své domácí zápasy v City Areně. | Foto: Mária Pfeiferová

El Maestro se o soutěži nevybíravě vyjádřil poté, co Trnava v semifinále po dvou remízách 1:1 vypadla se Slovanem Bratislava po penaltovém rozstřelu. „Tento pohár je malý, nudný a nezajímavý. Ale nechci říct, že že jsme nechtěli vyhrát a zabojovat o něj ve finále," prohlásil pětatřicetiletý kouč.

Courtois žaluje bývalého trenéra Belgie Wilmotse pro pomluvu. Gólman Chelsea měl vyzradit sestavu

Číst článek

„Jsme trošku zklamaní. V tomto ročníku došlo ve slovenském fotbale k velkým změnám. Těší mě, že velký a silný Slovan se soustředí na tento malý a nedůležitý pohár. Před námi jsou větší cíle," uvedl trenér Trnavy, která v lize vede skupinu o titul s náskokem sedmi bodů.

El Maestrovo vyjádření se však nelíbilo disciplinární komisi, která trenéra potrestala. „Vzali jsme v úvahu, že jeho vyjádření v médiích poškodilo dobré jméno svazu, slovenského poháru i soupeře a porušil tak stanovy a kodex fotbalové etiky," uvedla komise v prohlášení.

Vedení Spartaku v prohlášení vydaném na klubovém webu uvedlo, že s rozhodnutím disciplinární komise nesouhlasí a že má trenér El Maestro jeho plnou podporu.

„Jsme ve finále Fortuna ligy. Je nám jasné, že tohle není první ani poslední případ jakéhosi tlaku na náš klub. Právě takové rozhodnutí je však pro nás všechny od hráců až po fanoušky ještě větší motivací do závěrečných čtyř zápasů," píše se v prohlášení.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme