Nekvalitní výkony týmu = nejistá pozice trenéra. Pod Lopeteguim se v Realu Madrid houpe židle

Vyhráli tři poslední ročníky Ligy mistrů a byli zvyklí válcovat soupeře i v domácí soutěži. Minulý týden ale s problémy porazili Plzeň a ve španělské lize schytali pětigólový debakl od Barcelony. Fotbalisté Realu Madrid prožívají hodně nepovedený začátek sezony a pozice trenéra Julena Lopeteguiho je krajně nejistá.

Praha (Aktualizováno: 20:00 29. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Julen Lopetegui

Julen Lopetegui | Foto: Paul White | Zdroj: ČTK/AP/

V 87. minutě slavného El Clásica mezi Barcelonou a Realem záložník Arturo Vidal vstřelil pátou branku domácího týmu. Zatímco fanoušci Barcelony slavili demolici velkého rivala, Julen Lopetegui na lavičce Realu schovával hlavu do dlaní. Slavný velkoklub je po deseti ligových kolech až devátý v tabulce a čtyři z posledních pěti zápasů prohrál.

Barcelona deklasovala v El Clásicu Real Madrid, hattrickem se blýskl Luis Suárez

Číst článek

„Je to těžké období pro nás všechny. Nejen pro nás hráče a trenéra, ale také pro fanoušky Realu Madrid. Snažíme se na hřišti odvést stoprocentní výkon. Teď se nám ale výsledkově nedaří, a právě výsledky jsou pro trenérovu pozici bohužel nejdůležitější,“ uvědomuje si kapitán Realu Sergio Ramos, že hráči trenérovi k udržení zaměstnání aktuálně příliš nepomáhají.

Lopetegui přitom kvůli angažmá v Madridu skončil v červnu u španělské reprezentace. Svaz kouče odvolal kvůli jeho dohodě s Realem pouhý den před startem světového šampionátu v Rusku.

„Den, kdy mě odvolali, byl pro mě, po smrti matky možná nejsmutnějším dnem, ale ta chvíle podpisu smlouvy je zase tou nejšťastnější, je to hodně emotivní. Děkuji Realu Madrid za důvěru. Tuto odpovědnost přijímám s velkou ctí,“ vzpomínal na Radiožurnálu Lopetegui.

Důvěra klubového vedení ale není bezbřehá a může hodně brzy vyprchat. Třeba podle komentátora televizní stanice ESPN Craiga Burleyoho je Lopeteguiho konec ve funkci nevyhnutelný.

„Určitě skončí. To je podle mě úplně jasné. Člověk si říká: ‚Je vůbec možné za 4 měsíce přijít o práci u španělské reprezentace a Realu Madrid?‘ Vím, že v prvním případě nešlo o týmové výkony, ale stejně mi to přijde neuvěřitelné,“ přemítal Burley. 

Podle britské BBC by Lopeteguiho na lavičce Realu mohl nahradit Antonio Conte. Devětačtyřicetiletý trenér v minulosti vedl Juventus Turín, italskou reprezentaci a naposledy londýnskou Chelsea.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme