Jaroslav Šilhavý se stal novým trenérem fotbalové reprezentace, asistenty budou Galásek a Chytrý

Česká fotbalová reprezentace má po týdnu nového trenéra. Odvolaného Karla Jarolíma nahradil podle očekávání Jaroslav Šilhavý. Asistenty mu budou Jiří Chytrý a Tomáš Galásek.

Praha (Aktualizováno: 12:55 18. 9. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci při svém jmenování

Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci při svém jmenování | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Pro Jaroslava Šilhavého nejde o první zkušenost u reprezentace. V letech 2003 až 2009 působil jako asistent nejdříve u Karla Brücknera a pak u Petra Rady.

Karel Jarolím skončil na lavičce české fotbalové reprezentace, o jeho nástupci není jasno

Číst článek

Asistovat mu budou Jiří Chytrý, se kterým spolupracoval Šilhavý už v pražské Slavii. Druhým asistentem se stane Tomáš Galásek, bývalý reprezentant a hráč především nizozemských klubů a také Baníku Ostrava.

„Bylo to docela rychlé, že tady teď sedím. Pro mě je to veliká čest, že si mě vedení vybralo. To, co nás teď čeká, nebude jednoduché,“ řekl k vyjednávání Šilhavý.

Smlouvu podepsal Šilhavý do konce kvalifikaci na mistrovství Evropy v roce 2020. Po případném postupu na šampionát může fotbalová asociace použít opci.

Tým se poprvé pod novým trenérským vedení představí v půlce října při dalších zápasech Ligy národů proti Slovensku a Ukrajině.

Na klubové úrovni slavil Šilhavý největší úspěchy s Libercem a Slavii. Nejdříve získal titul na severu Čech v sezoně 2011/2012, poté s pražským týmem zvítězil v nejvyšší soutěži v sezoně 2016/2017.

Jeho předchůdce Karel Jarolím byl odvolán kvůli špatným výsledkům v minulém týdnu poté, co národní tým schytal debakl od Ruska 1:5 a připsal si tak jednu z nejvyšších porážek v historii české reprezentace.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme