Trenér Sparty Stramaccioni: Slova nám nepomohou, do derby musíme jít jednotní

Fotbalové derby mezi Slavií a Spartou je na obzoru. O něco klidněji do něj mohou sešívaní. Dostali se do pohárové Evropy a v lize ještě neprohráli. Sparta trochu tápe, navíc část radikálních fanoušků po horších výkonech protestovala proti vedení klubu i trenérovi Stramaccionimu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Majitel Sparty Daniel Křetínský se kouče Andrey Stramaccioniho zastal. Ital ale napjatou situaci vnímá. „Není to jednoduchá chvíle, ale do derby musíme jít všichni společně. Hráči, fanoušci i lidé z klubu,“ burcoval na tiskové konferenci. Sparta po jeho letním příchodu fanoušky nenadchla, hráči se sžívají možná pomaleji, než se na Letné čekalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Sparty čeká v neděli derby v Edenu proti Slavii

„Mým úkolem je, aby byl tým kompaktní. Všechnu energii musíme nechat na hřišti,“ opakoval před duelem v Edenu kouč Sparty. Stramaccioni vidí souvislosti spojené s derby jasně. Nejedná se jen o zápas o herních dovednostech či taktice. Je to věc vášně, mentality. Pro tenhle moment nezáleží na předchozích utkáních.

Po špatném výkonu v Brně si Sparta zlepšila náladu doma proti Karviné. „Konečně jsme hráli fotbal. Teď musíme jet do Edenu jednotní. Celá Sparta musí být jednotná,“ vzýval Stramaccioni pro Radiožurnál. Po minulých protestech určité části fanoušků se italský trenér sešel s některými příznivci Sparty.

Co se mezi oběma stranami událo, však nechtěl komentovat. „Pomohou nám jen výkony na hřišti, žádná slova,“ řekl. Jestli tlak na jeho osobu vzroste nebo se zmenší, bude jasné v neděli večer. Derby mezi Slavia – Sparta začne v Edenu v 18 hodin.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme