Trestně stíhaný Miroslav Pelta rezignoval jako místopředseda ČOV

Miroslav Pelta, který je trestně stíhán v kauze s dotačními podvody, rezignoval na post místopředsedy Českého olympijského výboru. Ten mu to doporučil už v červnu a o odstoupení informoval ve své tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Pelta čelí obvinění z ovlivňování dotací na sport z ministerstva školství. Měsíc strávil ve vazbě, odkud byl propuštěn na začátku června a je vyšetřován na svobodě.

Z vazby rezignoval na funkci předsedy fotbalové asociace poté, co na valné hromadě FAČR nebyl zvolen jeho nástupce a Pelta nadále zůstal v jejím čele.

Místopředsedou ČOV byl Pelta zvolen loni v říjnu. Stejnou funkci nadále zastává v České unii sportu a šéfuje fotbalovému klubu v Jablonci, i když oficiálně v jeho vedení žádný post nezastává.

Dvaapadesátiletý Pelta čelí spolu s odvolanou náměstkyní ministerstva školství Simonou Kratochvílovou obvinění ze zmanipulování sportovních dotací.

Obviněna je i FAČR jako právnická osoba. Pelta si podle policistů zmanipulovanými dotacemi upevňoval vliv a získával sponzory pro jablonecký klub.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme