Troufnu si říct, že Slavii už v Evropě každý zná, říká trenér Trpišovský před duelem s dánským soupeřem

Zisk 400 milionů korun, možnost zahrát si proti nejlepším týmům Evropy a třeba si říct o zahraniční angažmá. Našli byste celou řadu důvodů, proč je pro fotbalové kluby tak lákavé probojovat se do základní skupiny Ligy mistrů. Slávisté nejsou od postupu zase tak daleko. V úterý je čeká první zápas play-off s dánským Midtjyllandem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trrenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský

Trrenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

I když po doznění hymny Ligy mistrů čeká fotbalisty Slavie dost práce, a musí pak po hřišti honit třeba Lionela Messiho, je pro ně milionářská soutěž stále největším lákadlem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi vstupuje Slavia do bojů o Ligu mistrů

„Já s ním běhal, ale nechytil jsem ho. Snažil jsem se, počkal jsem si na něj, ale on je k nezastavení. Může si z nás udělat jen kuželky,“ říkal vloni obránce Jan Bořil, který by si letos klidně mohl souboje s fotbalovým slalomářem Messim zopakovat.

Jenže to nejdřív musí Slavia zvládnout dvojzápas 4. předkola s dánským Midtjyllandem

„Chceme udělat vše proto, abychom postoupili do základní skupiny Ligy mistrů a dostali se tam podruhé za sebou. Věříme, že odehrajeme skvělé zápasy a opět si užijeme losování. Musíme chtít nejen zážitkový los, ale i dobrou skupinu,“ vysvětluje předseda představenstva červenobílých Jaroslav Tvrdík.

Slavii už každý zná

Před rokem Pražané jásali, když zjistili, že si zahrají s Barcelonou, Interem Milán a s Dortmundem. Asi trochu předbíháme, ale letos by předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík bral i trochu příznivější los, vzhledem ke sportovním cílům a ambicím. Na druhou stranu, trenér Jindřich Trpišovský už se neděsí žádného soupeře.

„Troufnu si říct, že kterýkoliv soupeř v Evropě, Slavii zná a nepodcení ji. To byl motiv dva a půl roku zpátky, že jsme chtěli, aby všichni v Evropě věděli, co znamená Slavia. Myslím, že to už dnes vědí.“

Ano, v tomhle ohledu si Slavia za poslední dva roky výrazně polepšila a znovu o sobě může dát vědět na mezinárodní scéně i letos. K úvodnímu duelu 4. předkola Ligu mistrů s Midtjyllandem nastoupí zítra ve 21.00 a na Radiožurnálu můžete poslouchat přímý přenos.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme