Další zaváhání, jednodušší hra nohama. ‚Kolář musí znovu získat sebedůvěru,‘ uvědomuje si Trpišovský

Trenér slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský připustil, že brankář Ondřej Kolář neprožívá ideální období. Reprezentační gólman v nové sezoně už několikrát zaváhal a nejistě působil i před první inkasovanou brankou v úvodním duelu 4. předkola Evropské ligy s Legií Varšava. Trpišovského nejvíce trápí fakt, že Kolář mužstvu tolik nepomáhá ve hře nohou. Gólmana se s realizačním týmem snaží povzbuzovat a znovu mu zvednout sebevědomí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

Kolář ve 20. minutě utkání s Legií inkasoval poté, co nepříliš jistě vyběhl a útočník Mahir Emreli ho těsně zpoza vápna přeloboval.

Rozhodne až odveta. Slavia musela s Legií dvakrát dotahovat, další šance po pauze nevyužila

Číst článek

„Stala se chyba, nebyli jsme zajištění a balon nás přeletěl. Zatím jsem to viděl jen v reálu, neviděl jsem zpětné záběry. Nevím, jestli je to o postavení, hlavně je na něm vidět, že hra nohama je jednodušší než dřív. Trpí tím celá naše hra,“ řekl Trpišovský při online tiskové konferenci po remíze 2:2.

Kolář kvůli dozvukům vážného zranění hlavy z březnové odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers vynechal letní mistrovství Evropy.

V nové sezoně nejprve chyboval před inkasovaným gólem v ligovém utkání v Teplicích a poté v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi po malé domů dostal vlastní branku.

„Snažíme se ho podpořit, něco tady odvedl a dokázal. Na každém by ale takový gól (jako v Budapešti) zanechal v zápase stopy. Cítí se za tu situaci hodně zodpovědný, prožívá to asi nejhůře za dobu, co ho znám. Navíc v těch zápasech, které jsme hráli, není moc situací, kdy by Ondra mohl nějak pomoci,“ poznamenal Trpišovský.

„Snažíme se s ním všichni pracovat, aby dostal zpátky sebedůvěru. Každý dělá chyby, to je fotbal, my ho ale potřebujeme zpátky v té sebedůvěře, kterou měl. Potřebovali bychom nějaký zápas, kde by měl příležitost nás podržet. Je to i o rozehrávce, nahoře nemáme hráče, kteří by se mohli prát o dlouhé balony. Musíme mu pomoct, aby i on mohl pomoci týmu,“ dodal Trpišovský.

Plzeň si v předkole Konferenční ligy poradila s CSKA Sofia, Jablonec deklasoval Žilinu

Číst článek

Po březnovém brutálním faulu od protihráče Kolář stále nosí na hlavě ochrannou helmu.

„Ondra trénuje normálně s týmem, stále ho ale provázejí problémy z toho zákroku. V létě dostal míčem do hlavy a týden pořádně netrénoval. Kdyby teď ale nebyl stoprocentně připravený, tak ho do zápasu nepouštíme,“ řekl Trpišovský.

Není jasné, kdy dostane šanci letní brankářská posila z Olomouce Aleš Mandous.

„Je tady nějakou dobu, zhruba měsíc a půl. Do brány se dostane, bude to pro něj ale první start. Bude to v době, kdy on i mužstvo budou připraveni. Na postu gólmana i stopera je nejdelší adaptace. Ondra měl výpadek, takže zatím jde pro něj každý zápas do plusu. Máme ale v plánu Aleše nasadit. Fakt vypadá skvěle, je ještě lepší, než jsem myslel. Do brány se v příhodnou chvíli dostane, až se třeba nebude v obraně točit tolik stoperů,“ dodal kouč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme