Krvavá zranění v turecké lize. Útočil fotbalista na soupeře žiletkou?

O víkendu se hrálo po celém světě hodně vyhecovaných fotbalových zápasů, jenže ve třetí nejvyšší turecké soutěži došlo na krev. Hráče týmu Amedspor soupeři po zápasu nařkli, že je přímo na hřišti řezal.

Tento článek je více než rok starý.

Diyarbakır/Turecko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní postavou celého případu je zřejmě 33letý Mansur Calar, který má na záběrech číslo 72.

Podle videí, která se šíří na sociálních sítích, na hřiště přišel vybaven ostrým předmětem, který skrýval v ruce, nejspíš žiletkou. Při potyčce, která proběhla ještě před zápasem, měl zranit několik hráčů hostujícího Sakarysporu.

Bělehradské, římské, londýnské derby i El Clásico. Víkendový fotbalový program je opravdu bohatý

Číst článek

Amedspor reprezentuje Diyarbakir, město s největší kurdskou populací v Turecku. Podle BBC jsou incidenty v jeho zápasech časté, hlavně při venkovních utkáních. Vypjatá atmosféra už před utkáním měla být proto, že v v prvním zápase sezony v Adapazari, domácím stadionu Sakarysporu, měly na stadionu znít vlastenecké písně oslavující tureckou armádu, která v té době na severu Sýrie zasahovala proti kurdským milicím. 

Hráči hostí po zápase zveřejnili fotografie řezných ran, které by říznutí žiletkou mohly odpovídat. Nechali se ošetřit v nemocnici a podle vyjádření klubu se případem zabývá turecká policie.  Záběry z dění před zápasem mají ukazovat na Mansura Calara.

Zatímco záložník Amedsporu je na sociálních sítích po celém světě za vyvrhela a v Turecku ho často nazývají teroristou, jeho klub ho úporně brání. Videa považuje za neprůkazná a urážející klub.

Šrámy se projevily až později, takže se zápas normálně odehrál s výsledkem 1:1. Amedspor, tým z města, které většinou obývají Kurdové, je osmý, Sakaryaspor z města Adapazarı nedaleko Istanbulu třetí.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme