Reakce na Ronalda, Pogbu a Locatelliho: ‚Žádné další přesouvání lahví od sponzorů,‘ vyzvala hráče UEFA

V reakci na přesouvání lahví s pitím na tiskových konferencích Evropská fotbalová unie vyzvala účastníky mistrovství Evropy, aby dodržovali závazky ke sponzorům turnaje. S rošádami začal portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo, který při setkání s novináři před zápasem s Maďarskem od sebe odsunul dvě láhve Coca-Coly a ukázal, že preferuje čistou vodu.

Nyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo na tiskové konferenci

Cristiano Ronaldo na tiskové konferenci | Zdroj: Reuters

Po středečním vítězství Itálie nad Švýcarskem (3:0) ho napodobil autor dvou gólů Manuel Locatelli, který rovněž odstrčil láhve mimo záběr televizních kamer.

Francouzský záložník Paul Pogba zase po výhře 1:0 nad Německem sundal ze stolu pivo Heineken. Hráč Manchester United, který vyznává islám, možná nepostřehl, že šlo o nealkoholické pivo.

Pro náboženské důvody hráčů má ale UEFA podle ředitele turnaje Martina Kallena pochopení.

Za pondělní propad akcií Coca-Coly podle ekonomů nemohl Ronaldo. Jeho výrok z Eura se projevuje až teď

Číst článek

„UEFA připomněla zúčastněným týmům, že partneři jsou nedílnou součástí turnaje a zajištění rozvoje fotbalu v celé Evropě, a to i pro mládež a ženy,“ uvedli pořadatelé šampionátu v prohlášení.

Kallen uvedl, že smluvní závazky týkající se sponzorů jsou součástí turnajových předpisů a národní svazy podpisem stvrdily jejich dodržování. Žádné disciplinární opatření ale UEFA neplánuje.

Coca-Cola a Heineken patří k dvanácti nejvýznamnějším sponzorům evropského šampionátu, od kterých UEFA získá podle agentury AP dohromady téměř dvě miliardy eur. Mezi 24 zúčastněných týmů unie vyplatí 371 milionů eur.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme