Trojici ’superligových’ klubů zřejmě čekají tresty, UEFA s nimi zahájila řízení

Evropská fotbalová unie zahájila disciplinární řízení s Realem Madrid, Barcelonou a Juventusem Turín. Poslední trojice z dvanáctky elitních klubů, která se dosud kontroverzního projektu nezřekla, je podle prohlášení UEFA podezřelá z porušení pravidel unie a hrozí jim i vyřazení z Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Švýcarsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo UEFA ve švýcarském Nyonu.

Sídlo UEFA ve švýcarském Nyonu. | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

UEFA oznámila, že inspektoři etické a disciplinární komise dokončili vyšetřování možného porušení právního rámce ze strany Realu Madrid, Barcelony a Juventusu v souvislosti s projektem superligy. „Další informace budou zveřejněny v pravý čas,“ uvedla unie v prohlášení.

Trenér fotbalové reprezentace Šilhavý nominoval hráče na Euro. Dočkal chybí, na Kúdelu se čeká

Číst článek

Projekt elitní soutěže, která měla mít samostatné financování, ohlásilo v dubnu 12 předních evropských klubů. Po vlně kritiky od fanoušků, hráčů i funkcionářů se však Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atlético Madrid, AC Milán a Inter Milán stáhly a zůstávají v soutěžích UEFA.

Unie jim za trest od příští sezony zkrátí příjmy o pět procent a navíc se budou muset kluby složit na 15 milionů eur (385 milionů korun), které vedení evropského fotbalu použije na rozvoj fotbalové mládeže a amatérů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme