Ukázali jsme, jak jsme silné mužstvo, říká dvougólový střelec Plzně Marek Bakoš

Fotbalisté Plzně otočili nepříznivě se vyvíjející souboj s týmem AEK Larnaka a v úvodním duelu play-off Evropské ligy zdolali kyperského soupeře 3:1. Blýskl se především útočník Marek Bakoš, který se hned dvakrát gólově prosadil.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První zápas Viktorie vyhrála 3:1

První zápas Viktorie vyhrála 3:1 | Zdroj: ČTK

„Po dlouhé době jsem zažil aplaus, ze kterého jsem měl husí kůži. Já jsem rád, že jsem si to mohl vychutnat,“ líčil hrdina duelu s Larnakou dvougólový střelec Slovák Marek Bakoš své pocity po děkovačce plzeňského publika.

Do zápasu přitom Vrbovi svěřenci nevstoupili úplně jistě. Často chybovali v rozehrávce a mohli být rádi za jediný inkasovaný gól z osmé minuty.

Plzeň - Larnaka 3:1. Obrat v předkole Evropské ligy řídil Marek Bakoš

Číst článek

„Samozřejmě, soupeř na nás byl dobře připravený, byl dobře organizovaný a dobře se posouval. Správně zahušťoval prostor,“ chválil kyperský celek plzeňský záložník Daniel Kolář.

„My jsme nehráli úplně přesně a rychle, jak bychom si představovali. Pak jsme taky dělali hrubky, které se normálně nestávají,“ popsal naopak chyby Viktorie Kolář.

Právě on si nakonec připsal vítěznou trefu, když ve 36. minutě pohotově pálil z otočky. Obrat pak ve druhé půli z penalty završil ten, který jej načal, tedy Marek Bakoš.

„Byli jsme určení tři a nakonec Baky řekl, že dá gól a taky ho dal,“ lakonicky zhodnotil trefu svého spoluhráče Kolář.

„Já jsem rád, že Marek Bakoš s těmi zkušenostmi, které má z pohárových utkání, že nám v tomto zápase pomohl,“ chválil slovenského útočníka trenér Západočechů Pavel Vrba.

Plzeň sice herně nepřesvědčila. I díky Bakošovi ale dala tak trochu vzpomenout na zlaté pohárové časy let minulých pod Vrbou.

„Ukázali jsme, že to mužstvo je silné. Když dostalo facku na začátek, tak jsme se z toho dokázali oklepat. Myslím, že ten výsledek jsme dotáhli do celkem úspěšného konce. Na to jak jsme začali,“ shrnul dojmy v kabině Viktoriánů slovenský forvard.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme