Rakušané zdolali Ukrajince a postupují do osmifinále Eura, rozhodla branka Baumgartnera z první půle

Fotbalisté Rakouska zvítězili nad Ukrajinou 1:0 a postoupili poprvé v historii do osmifinále mistrovství Evropy, a to z druhého místa ve skupině C. Naopak Ukrajinci musí čekat na bodové zisky ostatních týmů na třetích místech. Výsledek může případně pomoct i české reprezentaci, která má aktuálně čtyři body a v případě umístění na třetí příčce skupiny D by Ukrajinu v minitabulce předskočila.

Tento článek je více než rok starý.

Bukurešť (Aktualizováno: 20:21 21. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakušané začali aktivněji ale z několika rohových kopů nedokázali skórovat. Při bránění jedné z akcí Ukrajinců se hlavou střetl se soupeřem Christoph Baumgartner, který byl dlouze ošetřován.

Z náhradníka oporou. ‚Mohlo pomoct, že jsem toho na jaře tolik neodehrál,‘ říká o vzestupu formy Masopust

Číst článek

Krátce po jeho návratu do hry však Rakousko znovu vybojovalo roh a David Alaba našel přesně právě Baumgartnera, který ve 21. minutě otevřel skóre.

Po vstřelené brance bylo Rakousko i nadále aktivnější, největší šanci zbytku první půle neproměnil Marko Arnautović, který sám vstříc brankáři soupeře netrefil bránu. Na druhé straně se neprosadil ani Mikola Šaparenko.

Po změně stran začala být Ukrajina aktivnější, zatímco Rakušané čekali na brejkové situace. Na šance skromný druhý poločas už ale přesného střelce neměl.

Rakušané při třetí účasti na mistrovství Evropy oslavili premiérový postup do vyřazovací fáze. Ukrajinci, kteří také při třetím startu na Euru usilují o první postup ze skupiny, obsadili třetí místo. Skupinu C ovládlo Nizozemsko, které naplno bodovalo ve všech třech duelech. Poslední skončila Severní Makedonie se třemi porážkami.

Vítězství Rakouska zároveň přiblížilo postup i Česku. Pokud by v pondělí večer ve skupině B aspoň jeden z dvojice Finsko, Rusko nebodoval, zajistí si Češi první účast ve vyřazovacích bojích od roku 2012.

Nizozemsko stoprocentní

Fotbalisté Nizozemska porazili na závěr základní skupiny C na mistrovství Evropy Severní Makedonii 3:0 a zůstali stoprocentní. Na úvodní branku Memphise Depaye z první půle navázal po přestávce ve dvěma trefami mezi 51. a 58. minutou Georginio Wijnaldum.

Zápas Ukrajina - Rakousko jsme sledovali ONLINE:

Číst článek

Svěřenci trenéra Franka De Boera postoupili do osmifinále z prvního místa a narazí na třetí tým skupiny D, E, nebo F, což může být i Česko. Duel se odehraje v Budapešti 27. června. Severní Makedonie při svém debutu na ME nezískala ani bod.

„Oranjes“ proti Severní Makedonii vyhráli třetí zápas po sobě a neprohráli ani v jednom z pěti vzájemných duelů. Zároveň to byl jejich 10. duel za sebou, v němž vstřelili minimálně dvě branky. Celkově prohráli na mezinárodní scéně jediný z posledních 13 zápasů.

Mistrovství Evropy 2020 (PLATNÉ K 21. 6. 2021)
Tým Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 3 3 0 0 8:2 9
2. Rakousko 3 2 0 1 4:3 6
3. Ukrajina 3 1 0 2 4:5 3
4. Severní Makedonie 3 0 0 3 2:8 0

Mistrovství Evropy ve fotbale:
Skupina C (Bukurešť):
Ukrajina - Rakousko 0:1 (0:1)
Branka: 21. Baumgartner. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Irrati (video, It.). Bez karet.

Skupina C (Amsterdam):
Severní Makedonie - Nizozemsko 0:3 (0:1)
Branky: 51. a 58. Wijnaldum, 24. Depay. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.) - Di Bello (video, It.). ŽK: Ristovski, Musliu, Alioski, Kostadinov (všichni Mak.).

Adam Weidenthaler, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme