Ukrajinský záložník Rotaň zahájil přípravu se Slavií, kde je na týdenní zkoušce

Fotbalisté mistrovské Slavie zahájili přípravu na novou sezonu i s ukrajinským záložníkem Ruslanem Rotaňem. Pětatřicetiletý kapitán Dněpropetrovsku je v pražském klubu na týdenní zkoušce. Na setkání s novináři to uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rotaň během kariéry kromě tříleté epizody v Dynamu Kyjev nastupoval pouze za Dněpropetrovsk, se kterým v sezoně 2014/2015 postoupil do finále Evropské ligy, „Je to velice zkušený hráč, jako kapitán reprezentace toho má hodně za sebou. A i ve svém věku vykazuje výkonnost. Ode dneška je tady na týdenním testu a podíváme se na něj,“ řekl Šilhavý.

Slavia měla také zájem o jiného ukrajinského hráče Evgena Konopljanku ze Schalke, který ale nejspíš nepřijde. „Je to hvězda evropského fotbalu a kdyby přišel, tak by to bylo lákadlo pro lidi. Měl jsem ho na seznamu posil hodně vysoko,“ prohlásil Šilhavý.

Příchod Laštůvky nevyloučen

Jedinými posilami jsou zatím stoper Jakub Jugas ze Zlína a slovenský reprezentant do 21 let Jakub Hromada, který v minulé sezoně hostoval v Plzni. Už dříve odešli Antonín Barák do Udine a Michael Lüftner do Kodaně.

Šilhavý nevyloučil ani příchod brankáře Jana Laštůvky z Karviné, přestože z odchodu jedničky Jiřího Pavlenky do Brém nejspíš sešlo. „Nevím, jak probíhají jednání, ale nerad bych o něj přišel. Dokážu si představit, že tady budou spolu. Konkurence žene hráče dopředu a brankáři nejsou výjimkou,“ uvedl kouč.

Prodloužení s Delim 

Důležité bylo také prodloužení smlouvy se stoperem Simonem Delim. „Trochu jsme si oddechli. Teď potřebujeme doplnit ofenzivní posty a tam třeba připadají v úvahu hráči ze zahraničí. Chtěli bychom útočníka, hráče do krajních pozic i do středové řady na zrychlení hry,“ řekl Šilhavý.

Vedle Rotaně se v Edenu hlásili také hráči z devatenáctky Pavel Bucha s Janem Vejvarem. Šanci v přípravě dostane i jednadvacetiletý kamerunský stoper Olivier Kingue a devatenáctiletý chorvatský útočník Petar Musa, které Slavia na jaře testovala v juniorce.

Chyběli naopak reprezentanti Jiří Pavlenka, Per Egil Flo, Jaromír Zmrhal, Milan Škoda a Simon Deli. Podle výsledků na mistrovství Evropy hráčů do 21 let se k týmu připojí Tomáš Souček s Jaroslavem Mihalíkem, zatímco Michael Ngadeu reprezentuje Kamerun na Poháru FIFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme