Určitě pro nás bude přínosem, říkají sparťané o nové posile Jonathanu Biabianym

Tři soutěžní zápasy fotbalisté Sparty čekali na vítězství. Dočkali se v ligovém duelu proti Mladé Boleslavi. Na hřišti Středočechů vyhráli 1:0. Hru letenského týmu při svém prvním startu výrazně ovlivnila jedenáctá letní posila, Francouz Jonathan Biabiany.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonathan Biabiani ze Sparty

Jonathan Biabiani ze Sparty | Zdroj: ČTK

Jonathan Biabiany nejprve neproměnil sólo, gólman Luděk Vejmola jeho zakončení vystihl a šanci Sparty zmařil.

Ve 28. minutě ale nový muž v sestavě úřadoval znovu. Načechraný míč z pravé strany poslal do pokutového území a s kapitánskou páskou hrající David Lafata ho hlavou poslal do sítě.

Sparta dotáhla hostování Biabianyho. Připraven by měl být už na Mladou Boleslav

Číst článek

„Ten centr byl nádherný. To se musí nechat. I tam měl jednu šanci. Škoda, že neproměnil. Myslím, že odvedl dobrou práci,“ pochvaloval si gólový centr, a především jeho autora Lafata.

I další sparťané moc dobře věděli, kdo je přiblížil k první výhře. Platí to obránci Ondřeji Zahustelovi a brankáři Tomáši Koubkovi.

„On ukázal sílu dopředu a obrovskou rychlost. Já si myslím, že pro nás určitě bude přínosem,“ uvědomuje si Zahustel.

„Moc nám pomohl. Byl nebezpečný dopředu, měl šanci a připravil gól. Skvělý výkon,“ řekl o svém novém spoluhráči Koubek.

„Pro nás je hlavně důležité vítězství. Po čtvrtku a zklamání, kdy jsme vypadli. Potřebovali jsme nějaký co nejtěžší možný zápas, abychom ho zvládli a vrátili se na vítěznou vlnu. Byl těžký, ale my jsme ho vyhráli,“ dodal brankář Pražanů.

Hledání Sparty ale jednou výhrou nekončí. Na ni musí, pokud chce bojovat o titul, navázat. Například v dalším kole, kde znovu zamíří na hřiště soupeře. Představí se v Liberci.

„Samozřejmě si myslím, že je to o sehranosti. Nemůžeme chtít, abychom za měsíc, kdy přijde tolik nových hráčů a nový trenér, hráli jako z partesu. Ještě jsem neviděl tým, který by se dokázal rychle sehrát s tak velkými změnami,“ jmenuje důvody sparťanského zlepšení brankář.

 

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme