Usain Bolt si australskou ligu nezahraje, končí v Central Coast Mariners

Osminásobný olympijský šampion ve sprintu Usain Bolt nebude hrát za australský tým Centra Coast Mariners. Šéf klubu oznámil, že se s Jamajčanem nedohodl na podmínkách a jeho působení s týmem s okamžitou platností končí.

Tento článek je více než rok starý.

Gosford/Austrálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt na tréninku.

Usain Bolt opouští Central Coast Mariners | Foto: Brendan Esposito | Zdroj: Reuters

„Tréninkové působení Usaina Bolta s Central Coast Mariners došlo ke konci. S okamžitým účinkem,“ citoval šéf australského klubu Mike Charlesworth před novináři tiskové prohlášení.

Bolt si připsal první branky v profesionálním fotbale, pomohl k výhře Central Coast Mariners

Číst článek

V Austrálii se rozjíždí fotbalová liga, Usain Bolt ale do žádného ze dvou dosavadních zápasů Mariners nezasáhl a na svůj první profesionální start v roli profesionálního fotbalisty stále čeká. S klubem se nedohodl na podmínkách smlouvy.

Mariners sice Boltovi nabídli kontrakt, ale bývalý sprinter od něj očekával mnohonásobně víc. Přestože klub podle svého šéfa jednal s několika „nadějnými obchodními partnery“, nakonec jednání s Boltovými manažery uzavřel s tím, že nejde dosáhnout dohody.

„Navzdory tomu že jsme se nedohodli na formě, která by umožnila pokračování fotbalové cesty Usaina Bolta s Central Coast Mariners, jsme nadšeni, že jsme s ním mohli posledních osm týdnů trénovat,“ dodal Charlesworth.

Osminásobný olympijský šampion se k australskému klubu připojil na konci srpna. V generálce na ligu dokonce vstřelil dva góly druholigovým McArthur South West United, jeden po hezkém zakončení, druhý dorážkou do prázdné branky.

Bolt už před dvěma týdny odmítl nabídku maltského fotbalového týmu FC Valeta. O svých dalších možných fotbalových krocích ale světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů zatím nemluví.  

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme