Bolt si připsal první branky v profesionálním fotbale, pomohl k výhře Central Coast Mariners

Usain Bolt se zasloužil dvěma góly o vítězství týmu Central Coast Mariners v generálce na start sezony australské fotbalové ligy. Fenomenální jamajský sprinter si tak připsal své první trefy v profesionálním fotbale.

Tento článek je více než rok starý.

Sydney Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osminásobný olympijský vítěz nastoupil v utkání proti druholigovému týmu McArthur South West United poprvé v základní sestavě Mariners a byl vystřídán zhruba čtvrt hodiny před koncem.

‚Tohle je jen začátek.‘ Bolt na své narozeniny trénoval, má vytáhnout nejhorší tým australské ligy

Číst článek

Góly doprovázené typickým oslavným gestem známým z atletických oválů Bolt vstřelil v 57. a 68. minutě a stanovil konečný výsledek na 4:0.

„Skórovat při debutu v základní sestavě je super. Jsem šťastný, že jsem u Mariners, udělám maximum, abych se dostal do týmu. Je krásné, že můžu ukázat světu, že jsem se zlepšil,“ uvedl Bolt.

Ten je ale v nejhorším klubu minulé ligové sezony na zkoušce a zatím nemá smlouvu. Svou budoucnost v klubu by měl řešit s jeho vedením příští týden.

Světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů vstřelil první branku po průniku do vápna levačkou, při druhé profitoval z nedorozumění soupeřova obránce s gólmanem a dorážel do prázdné branky. Mariners sehrají první zápas ligové sezony 21. října proti Brisbane.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme