V Amiens se při utkání zřítil plot s fanoušky, 29 se jich zranilo

Při zápase francouzské fotbalové ligy Amiens - Lille se v sektoru hostujících fanoušků zřítil plot. Podle agentury AFP se zranilo 29 lidí, z toho pět těžce. Utkání bylo předčasně ukončeno a dohraje se v náhradním termínu.

Tento článek je více než rok starý.

Amiens Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neštěstí se stalo v 15. minutě, když hostující Fado Ballo Touré poslal Lille do vedení. Při oslavách se fanoušci natlačili na plot oddělující jejich sektor od hrací plochy a bariéra nápor nevydržela. Několik desítek diváků nekontrolovaně dopadlo na zem z výšky zhruba dvou metrů.

Přítomní zdravotníci a hasiči okamžitě začali poskytovat zraněným první pomoc, zbytek diváků byl odveden pryč ze sektoru. "Ve světle těchto událostí a s přihlédnutím k faktu, že bylo zraněno kolem dvaceti lidí, z toho tři vážně, jsme se shodli, že není možné dnes pokračovat ve hře," uvedl ještě v sobotu delegát utkání Noel Mannino. Zraněných nakonec bylo devětadvacet.

Domovský stadion Amiens Stade de la Licorne prochází po postupu klubu do nejvyšší soutěže postupnou rekonstrukcí, která se postiženého sektoru zatím nedotkla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme