V Juventusu opět hraje Čech. Nicolas Penner nastupuje v Turíně v dorosteneckém výběru

Talentovaný fotbalový záložník Nicolas Penner zvolil odchod do zahraničí už v dorosteneckém věku. Zahrál si proti devatenáctce Liverpoolu, o trénink s áčkem ho připravil jenom poraněný sval. A tak si moc nedělá hlavu z toho, že odborníci změnu prostředí dorostencům moc nedoporučují. Jedním z takových je i bývalý reprezentant Karel Poborský.

České Budějovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: CC0 Public domain

Univerzální radu nehledejte. Neexistuje. V obecné rovině Karel Poborský, jeden z nejlepších českých fotbalistů všech dob, s odchody mladých hráčů za hranice přílíš nesouhlasí.

„Tam odchází kluci už v dorostu. Přechází tam na přelomu té mužské kategorie, nemají tak v podstatě nic odehráno. Já si myslím, že to je brzo. Málokdo to ustojí. Najednou se utkají s obrovskou konkurencí, pak také samotný přechod z těch kategorií je obrovská zátěž,“ myslí si Poborský.

Nicolas Penner na žádné rady moc nedal. Nejprve vyrazil z českobudějovického Dynama do Sparty, kde dlouho nepobyl. Není divu, že kývl na nabídku slavného Juventusu.

Jak to na první pohled vypadá, zatím se mu daří až nad očekávání. I když připouští, že do nového působiště vkročil s odhodlání.

„Respekt z kluků jsem měl. Jestli budou dobří nebo ne. Po prvním druhém tréninku už to ze mě spadlo a už to bylo všechno v pohodě,“ říká Penner Radiožurnálu.

Ve škole mladý fotbalista nikdy nebyl žádnou studentskou hvězdou. Jak je ale vidět, když je motivace, stal se z něj i pilný student cizích jazyků

„Angličtina je pro mě víc, když neumím italsky. Na italštinu chodím každý den na doučování s kluky. Přišli se mnou jeden Portugalec a Chorvat a s těmi tam jsem,“ popisuje Penner.

Souboj proti Liverpoolu a lítost kvůli zranění

K nejvýraznějším okamžikům zatím Pennerova krátkého angažmá patří souboj devatenáctek Juventusu a Liverpoolu. Český fotbalista patřil k nejlepším hráčům. Sám měl dobrý pocit i přesto, že jeho tým neslavil výhru.

„Prohráli jsme 2:1 ale ode mě vydařený zápas. Dařilo se mi hodně, takže jsem rád. Teď s tím Liverpoolem jsem měl úkol si brát balony od stoperů a vyvážet je,“ vysvětluje záložník Juventusu.

„Zajdeme si na zmrzlinu. Vždycky večer. Spoluhráči jsou super, jsou kamarádský,“ je rád fotbalista, který do italské party zapadl prakticky okamžitě.

„Teď jsme hráli s áčkem, ale já jsem bohužel nenastoupil, protože mě trápil přední stehenní sval. Měl jsem ho trochu natažený, takže mi to trenéři zakázali. Bylo mi to líto. To je zážitek hrát proti Dybalovi a dalším. Takže mě to trochu mrzelo,“ dodává Penner.

Ale všechno zlé je pro něco dobré. Nicolas Penner se alespoň na skok zastavil doma. Bude-li na sobě dál pracovat, tak jeho fotbalový čas určitě ještě přijde. 

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme