‚V kvalifikaci jsme doplatili na neproměňování šancí,‘ litoval přes výhru nad San Marinem Jarolím

Čeští fotbalisté mají za sebou rozlučku s nepovedenou kvalifikací o světový šampionát. V Plzni porazili San Marino jednoznačně 5:0, ale i přes vysoké vítězství to paradoxně nebyl zápas, ve kterém by národní tým exceloval v zakončení. A tak trochu se znovu ukázalo slabé místo reprezentačního výběru.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace porazila v posledním utkání kvalifikace o mistrovství světa 5:0

Česká fotbalová reprezentace porazila v posledním utkání kvalifikace o mistrovství světa 5:0 | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

V Plzni jsou zvyklí i na vyšší návštěvy, proto tentokrát nebylo skandování jména střelce prvních dvou branek zrovna hromové, ale ti, kteří přišli, si v tu chvíli rádi zakřičeli. A popravdě řečeno, mohli takhle jásat i víckrát. „Mrzí mě to, to víte, že jo. Mrzí mě, že jsem ten hattrick nedal. Je to škoda, trefil jsem to jak žák,“ uvedl pro Radiožurnál Michael Krmenčík.

Pohodové loučení s neúspěšnou kvalifikací. Fotbalisté porazili San Marino 5:0

Číst článek

Teď už by to bylo stejně jedno. Ani další proměněné Krmenčíkovy šance by reprezentační výběr v kvalifikaci nespasily. Navíc by bylo asi přísné kritizovat koncovku po zápase, ve kterém tým vstřelí pět branek. Zpětně může mrzet spíš to, že jako žáci, jak říká sám útočník, a snad se čeští fotbalisté neurazí, zakončovali často v předchozích duelech.

„Na to neproměňování šancí nebo střílení gólů jsme v téhle kvalifikaci doplatili, řekl bych. Hlavně tedy těmi bezgólovými remízami v domácím prostředí,“ zmiňuje trenér Karel Jarolím asi největší bolístku týmu. Když odečteme trefy za záda poloprofesionála Simonciniho, radovali se Češi v bojích o šampionát jen šestkrát.

Komňacký: Současná fotbalová generace nemá kvalitu, proto zaostáváme

Číst článek

„Když se podíváme třeba na Severní Irsko, tak z jejich herního projevu není nikdo nadšený. Ale oni tím, že dokážou ve správných momentech dát gól, dobře bránit, teď postupují do baráže. Určitě si ale nemyslím, že bychom měli házet flintu do žita,“ snaží se myslet pozitivně gólman Tomáš Koubek. Na účast na světovém šampionátu ale bude muset další roky čekat.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme