V lize ubývá míst pro české fotbalisty. Na kempu hráčů bez angažmá jsou i Štohanzl, Borek či Droppa

Fanoušci mohutné posilování fotbalistů Slavie a Sparty vesměs vítají, ale ne každý musí být tak nadšený jako oni. Pro některé hráče totiž najednou může být složitější najít dobré angažmá. Na každoročním tréninkovém kempu ČAFH jsou tak k vidění zajímavá jména.

Kunice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výběr ČAFH čeká i mezinárodní turnaj

Výběr ČAFH čeká i mezinárodní turnaj | Foto: Vojtěch Man

Na hřišti v středočeských Kunicích trénuje pod dohledem Vernera Ličky přes dvacet fotbalistů bez angažmá, mezi nimi i známé prvoligové tváře Martin Klein, Jan Štohanzl nebo Tomáš Borek.

„Určitě je to lepší, než běhat sám po lese. Je tu zábava a člověk se odreaguje, i když hodně maká. Tréninky tu mají ohromnou kvalitu a je to lepší, než kdybych byl sám doma a běhal," vysvětluje Radiožurnálu Tomáš Borek, proč se kempu zúčastnil.

Novinka ve fotbalových pravidlech: po žluté kartě v Čechách přijde dočasné vyloučení

Číst článek

Jedním z témat, která fotbalisté bez angažmá na svém kempu probírají, jsou pochopitelně i zvučné a vesměs zahraniční posily pražských S, které jim v důsledku můžou v lize zabírat místo.

„Už mám něco za sebou, tak se tím nestresuju, ale nevím, jak mladší kluci. Ale určitě bude míst pro české hráče míň, než bylo. Bude záležet, koho Sparta nebo Slavie po třech týdnech pustí a kdo si koho vezme, ale já nad tím moc nespekuluju," říká stoper či defenzivní záložník.

31letý Tomáš Borek navíc po české lize ani moc neprahne, stejně jako o rok starší Jan Štohanzl, bývalý záložník Bohemians, Mladé Boleslavi, Slavie nebo naposledy Brna. „Pro mě je spíš priorita zkusit se dostat někam ven. Už jsem tu byl dlouho a rád bych poznal něco nového."

Někteří ale volí zahraničí i proto, že o ně v Česku rázem není takový zájem. „Filip Hlúpik odjel do Polska, musel jít ven. Nevzal si ho žádný český tým, přitom pro mě je to velice šikovný fotbalista a divím se, že si ho ligové týmy nevzaly," říká manažer kempu Dominik Rodinger.

České asociaci fotbalových hráčů, která přípravné kempy pořádá, už se podílela na novém angažmá šesti fotbalistům. Teď to zkusí dokonce s nedávným reprezentantem Lukášem Droppou.

Jan Suchan, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme