Vachouška čeká poslední zápas. Snad bude moje rozlučka oslavou postupu do pohárů, přeje si

S bohatou kariérou se rozloučí. V posledním ligovém kole by ale rád dotáhl Teplice do pohárové Evropy. Fotbalista Štěpán Vachoušek dá po sezoně profesionálnímu sportu vale. Poslední zápas kariéry odehraje proti pražské Dukle. Pokud pomůže Teplicím k vítězství a Mladá Boleslav zaváhá, dostanou se Severočeši do Evropské ligy.

Jablonec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplický Štěpán Vachoušek (vlevo) odehrává míč před libereckým Tomášem Janů v přípravném duelu, ve kterém Teplice vyhrály 3:1.

Teplický Štěpán Vachoušek (vlevo) odehrává míč před libereckým Tomášem Janů v přípravném duelu, ve kterém Teplice vyhrály 3:1. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

V předposledním kole se fotbalové Teplice mohly posunout na čtvrtou příčku. Zaváhání Mladé Boleslavi ale nevyužili a po remíze 0:0 v Jablonci se svému jedinému konkurentovi v boji o Evropskou ligu přiblížili na jeden bod. „Ten nás drží ve hře. Co víc si přát, než hrát poslední zápas kariéry o postup do pohárové Evropy?" nastínil pro Radiožurnál Štěpán Vachoušek.

Jak se rodilo rozhodnutí, že aktuální sezona bude tou poslední?
Rodila se samozřejmě těžce, ale čas se zastavit nedá. Trošku tomu nahrálo, že jsem nebyl tolik vytížený, takže rozhodnutí potom je daleko snazší. Na druhou stranu jsem zdravý. Rozhodnutí bylo padesát na padesát. Nakonec jsem zvolil konec. Celý můj život se točí kolem fotbalu. Něco končí a něco začíná. Uvidíme, kam mě to zavede.

Skončíte s fotbalem úplně, nebo jsou ve hře i nižší soutěže?
Nechtěl bych předbíhat, ale fotbal nekončí. Rozhodně ale nebudu hrát na profesionální úrovni.

Je už čas na hodnocení kariéry? Pravda, máte před sebou ještě jeden zápas, který si určitě užijete.
A doufám, že si ho užiju víc než proti Jablonci. Po tři čtvrtě roce jsem byl v základu a prvních deset patnáct minut jsem funěl. Pak už to bylo lepší. Doufám, že poslední kolo zvládneme, pořád máme o co hrát. Jedna věc je, že se loučím, druhá, že hrajeme o poháry. Snad přijdou lidi a poženou nás, aby moje rozlučka byla pohárová.

A ohlédnutí zpátky přijde až poté?
Já myslím, že jo. Pořád je tu ještě ten poslední zápas. Chtěl bych tak poděkovat všem teplickým fanouškům, kteří nás přijeli podpořit i do Jablonce. Stejně tak právě jabloneckým příznivcům, kteří mi tleskali, když jsem odcházel ze hřiště. To se u nás moc nevídá. Klobouk dolů, takhle by to mělo vypadat.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme