Fotbalista Černý přestoupil z Ajaxu do Utrechtu, podepsal tříletou smlouvu s opcí

Fotbalista Václav Černý změnil v rámci nejvyšší nizozemské soutěže dres. Z Ajaxu Amsterodam přestoupil do Utrechtu, kde podepsal tříletou smlouvu s roční opcí.

Utrecht Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní opora českého výběru do 21 let Václav Černý

Hlavní opora českého výběru do 21 let Václav Černý | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas Radiožurnál

„Václav je hráč s velkou kvalitou, jeho příchodem znovu posilujeme kádr,“ uvedl pro klubový web sportovní manažer Jordy Zuidam. „O jeho přestup jsme v posledním období hodně stáli a usilovně jsme se ho snažili dotáhnout do konce, takže je hezké teď konečně vidět podepsanou smlouvu. Václav si mohl vybírat z mnoha nabídek i ze zahraničních týmů, ale dal přednost nám, což také vypovídá o jeho sportovních ambicích,“ uvedl.

Bývalý reprezentant Plašil končí kariéru. V Bordeaux bude členem realizačního týmu rezervy

Číst článek

„Václav je technický a rychlý hráč, který umí nejen góly střílet, ale je schopný je připravovat i pro své spoluhráče,“ dodal Zuidam.

Černý zamířil do Ajaxu z Příbrami už v roce 2014 a prošel tamější vyhlášenou mládežnickou akademií. Za první tým odehrál v lize 16 utkání a vstřelil jeden gól. Jeho kariéru ale zbrzdily zdravotní trable, předloni nehrál kvůli vážnému poranění kolena 11 měsíců.

„Moc se těším na novou výzvu v Utrechtu a na spolupráci s trenérem Van den Bromem. Doufám, že jeho důvěru splatím dobrými výkony,“ uvedl Černý pro web agentury Nehoda Sport, která ho zastupuje.

Jednadvacetiletý křídelník si s Utrechtem zahraje předkolo Evropské ligy, do kterého se klub kvalifikoval z play-off po šestém místě v základní části nizozemské nejvyšší soutěže.

Vít Moravec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme