Titul se v Olympiakosu bere jako samozřejmost, hlavní je Liga mistrů, říká vítěz řecké ligy Vaclík

Fotbalový gólman Tomáš Vaclík poznal, jak vypadají mistrovské oslavy v Řecku. S Olympiakosem Pireus se mohl radovat z prvního místa už v předstihu a tamní titul získal jako první český hráč v historii. Olympiakos si definitivně pojistil třetí triumf v řadě ve středu výhrou 2:1 na hřišti druhého PAOK Soluň, na který má čtyři kola před koncem náskok 16 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Athény Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík.

Tomáš Vaclík. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Ani jsem o tom nevěděl, že to tady žádný český hráč ještě nevyhrál. Zní to dobře, být v něčem první,“ řekl Tomáš Vaclík v rozhovoru pro Radiožurnál.

Kladiváři v Evropské lize končí, fanoušci vítězného Frankfurtu slavili na hřišti. Ve finále čekají Rangers

Číst článek

Titul v Řecku získal hned v první sezoně v barvách Olympiakosu. Do nového celku přitom přicházel v nevýhodné pozici po dvou dlouhodobých zraněních a s nepříliš vysokou herní praxí. Právě ta pro něj byla při volbě nového angažmá prioritou.

„V poslední sezoně v Seville jsem odchytal i kvůli zranění pouze osm utkání. Z tohohle pohledu přestup splnil očekávání, doteď jsem v klubu odchytal 43 zápasů. Určitě mi to pomohlo i v reprezentaci, abych si udržel pozici jedničky,“ těší třiatřicetiletého gólmana, který si pochvaluje i atmosféru v týmu.

„Kabina je tu dobrá, vztahy jsou v ní v pohodě. V Seville byl tým složený hodně ze španělsky mluvících hráčů, tady se zase mluví hodně francouzsky. I z náboženského pohledu je to rozdíl, teď dodržovala snad půlka kabiny ramadán,“ nabídl Vaclík srovnání.

Svými výkony pomohl český brankář Olympiakosu už ke 47. titulu v řecké lize, což z něj činí jednoznačně nejúspěšnější tým v zemi. Tenhle status má ale i své nevýhody. Ještě více se apeluje na úspěch v Lize mistrů, kam se letos Olympiakos neprobojoval.

„S ambicemi, se kterými klub do sezony vstupuje, se titul bere jako samozřejmost. Takové je postavení klubu. Takže na neúčast v Lize mistrů to náplast není. Brzy nás ale čeká další kvalifikace, na to se teď budeme soustředit,“ zmínil Vaclík fakt, že ambice Olympiakosu zdaleka nejsou jen v domácí lize.

Po skončení sezony má navíc před sebou Vaclík další výzvu. Společně s národním týmem vstoupí do elitní skupiny Ligy národů, kde čekají český výběr souboje se Švýcarskem, Španělskem a Portugalskem.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme