Ve Valencii má koronavirus už třetina týmu, podle klubu za to může zápas Ligy mistrů v Miláně

Fotbalová Valencie informovala v neděli o prvních nakažených fotbalistech koronavirem ve svém kádru a nyní klub oznámil, že se počet případů výrazně zvýšil. Podle zástupců španělského celku měla pozitivní test už více než třetina fotbalistů a členů realizačního týmu. Zatím se ani u jednoho neobjevily příznaky COVID-19.

Tento článek je více než rok starý.

Valencie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Parejo z Valencie (vpravo) v souboji o míč s Martenem de Roonem z Bergama

Daniel Parejo z Valencie (vpravo) v souboji o míč s Martenem de Roonem z Bergama | Foto: Xinhua | Zdroj: ČTK

O pozitivním testu informovali v neděli obránci Ezequiel Garay a Eliaquim Mangala. Klub poté uvedl, že nakažení jsou také další hráč a dva členové realizačního týmu.

Fotbalisté Grémia nastoupili k zápasu v rouškách, brazilský svaz pozastavil svoje soutěže

Číst článek

Nyní Valencie informovala o dalších nakažených členech kádru. Podle prohlášení na klubovém webu se všichni nakazili při osmifinále Ligy mistrů s Bergamem, jehož první zápas se hrál 19. února v Miláně.

„Navzdory přijetí přísných bezpečnostních opatření po utkání v Miláně, tedy v oblasti, která byla jen pár dní před utkáním prohlášená za vysoce rizikovou, byly testy v našem týmu pozitivní zhruba z 35 %,“ uvedli zástupci Valencie. 

Itálie je nejvíce zasaženou zemí v Evropě a celosvětově už se koronavirem nakazilo zhruba 180 tisíc lidí a sedm tisíc zemřelo. Kvůli nákaze byla přerušena většina fotbalových soutěží a v ohrožení je i konání letního mistrovství Evropy nebo olympijských her.

„Nikdo z nakažených v týmu nemá příznaky, jsou doma pod dohledem lékařů a trénují individuálně. Klub chce touto cestou vyzvat, aby lidé zůstali doma a dodržovali preventivní a hygienická opatření,“ stojí v prohlášení.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme