Ve dvou britských fotbalových klubech zasahují policisté. Prověřují daňové úniky

Desítky daňových kontrolorů a policistů prohledávají od rána prostory dvou slavných anglických fotbalových klubů - West Hamu a Newcastlu. Hledají důkazy o daňových únicích při přestupech hráčů a o neplacení sociálního pojištění za fotbalisty. Několik osob skončilo v policejní cele, včetně výkonného ředitele Newcastlu.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výkonný ředitel Newcastleu Lee Charnley (vlevo) s majitelem klubu Mikem Ashleym

Výkonný ředitel Newcastleu Lee Charnley (vlevo) s majitelem klubu Mikem Ashleym | Zdroj: Reuters

Razie začaly v 8 hodin ráno v prostorách stadionů Saint James's Park v Newcastlu a London Stadium, který je domovem West Hamu.

Podle dosavadních informací se zabavují daňové doklady, údaje o finančních transakcích, ale taky počítače a mobilní telefony. Podle Telegraphu jde o součást vyšetřování trestné činnosti kolem fotbalových přestupů, jmenovitě daňových úniků a neplacení sociálního pojištění.

Na akci se podílí 180 daňových úředníků, kteří zasahují nejen v Anglii, ale ve spolupráci s francouzskou policií taky na opačné straně kanálu La Manche. Podle deníku Telegraph jsou kořeny vyšetřování právě ve Francii.

West Ham a Newcastle, který bude od příští sezony opět působit v Premier League, prodaly v posledním období za vysokou částku dva francouzské reprezentanty Payeta a Sissoka. Není zřejmé, zda se případ týká právě těchto přestupů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme