Ve fotbalové lize se rozjede období přestupů. Nejžádanější jsou Ševčík, Trávník či Komličenko

Blíží se konec podzimní části fotbalové ligy a to tradičně znamená, že trenéři všech klubů dopisují seznamy vytoužených posil pro příští rok. Brzy se totiž otevře přestupové okno, ve kterém bude jistě aktivní i elitní česká trojice - Slavia, Sparta a Plzeň.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikolaj Komličenko je v Mladé Boleslavi na hostování z Krasnodaru, ale Středočeši na něj mají opci

Nikolaj Komličenko je v Mladé Boleslavi na hostování z Krasnodaru, ale Středočeši na něj mají opci | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

„Petr Ševčík je hráč pro Spartu, Slavii nebo Plzeň. Nicméně v české lize vidím na stejné úrovni dalšího hráče, kterým je Lukáš Budínský, o toho bych měl zájem, kdybych byl ve velkém klubu. Další hráč je Trávník, který podává výborné výkony v Jablonci. A to je daleko zkušenější hráč než Ševčík,“ říká pro Radiožurnál Dušan Uhrin mladší, který ví, jaké to je pracovat na posilách v českém velkoklubu. V relativně nedávné minulosti totiž působil jak ve Slavii, tak v Plzni.

Nejlepší hráči by se měli věnovat mládeži, říká jubilant Antonín Panenka

Číst článek

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík sice nedávno oznámil, že Ševčík z Liberce přestoupí do Edenu. Smlouva ale zatím podepsaná není.

„Jednání ohledně jeho případného přestupu probíhají, ale do této chvíle není nic oficiálně uzavřeno. Že jsou pražská S na pořadu, víme všichni, Slavia projevila velký zájem, ale nemůžu sdělit, jak to všechno dopadne,“ vyjádřil se k případnému transferu před několika dny sportovní ředitel Liberce Zdeněk Koukal. A od té doby se situace oficiálně nezměnila.

Kromě Ševčíka poutají pozornost ligové špičky i další ve formě hrající fotbalisté. Třeba boleslavský útočník Nikolaj Komličenko, aktuálně nejlepší střelec soutěže.

„Mohl by se prosadit, protože za rok udělal opravdu velký kus práce. Má 15 gólů, což je hodně. Může se dostat i přes dvacet branek, což je výborné číslo, nicméně nevím, jestli bude dostupný pro naše týmy,“ uvažuje Dušan Uhrin mladší.

Komličenko je v Boleslavi na hostování z ruského Krasnodaru, Středočeši ale mají opci na jeho případný přestup, a tak by ho následně mohli dále zpeněžit.

Hašek mladší. Někdy vynikající, jindy podrůměrný

Kvalitní výkony na podzim předvádí také záložník Bohemians Martin Hašek. K obdivovatelům sparťanského odchovance dlouhodobě patří třeba trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Hodně často se chodím dívat na Bohemku a některé výkony má vynikající, jiné jsou zase podprůměrné. Domnívám se, že kdyby hrál ve Slavii, nehrál by. Je tam přetlak v prostředku hřiště a lepší hráči,“ nedoporučuje třiadvacetiletému středopolaři případný přesun do Edenu Dušan Uhrin mladší. Na Haška mladšího má navíc předkupní právo Sparta.

Optikou předvedených výkonů a postavení v ligové tabulce je na tom v porovnání se Slavií a Plzní nejhůře Sparta. Právě na Letné by tak v zimě měly v hráčském kádru přijít největší změny.

„Je tam přetlak cizích hráčů, kteří si mezi sebou ani nerozumí. Sparta by měla začít dělat české hráče, aby tam byla větší soudržnost a bojovnost při hře. Chybí mi tam i souhra,“ přidává vedení Sparty radu trenér Dušan Uhrin mladší.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme