Vedení Dukly Praha jedná o příchodu trenéra Svědíka z Jihlavy, měl by nahradit odvolaného Hynka

Vedení fotbalové Dukly Praha na začátku letní přípravy jedná s Jihlavou o příchodu trenéra Martina Svědíka. Třiačtyřicetiletý kouč, který v minulé sezoně s Vysočinou sestoupil do druhé ligy, by měl na lavičce pražského celku nahradit Jaroslava Hynka. Ten byl z funkce odvolán minulou středu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vysočiny Martin Svědík

Martin Svědík jako trenér FC Vysočina Jihlava | Foto: Vysočina Jihlava

„Předem to bylo vykomunikované na úrovni majitelů klubů. Malinko se ta jednání pozdržela nepřítomností jednoho či druhého. Doufám, že během tohoto týdne dojde k nějakému rozuzlení,“ řekl v rozhovoru s ČTK sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

Fotbalisté Dukly jsou bez trenéra, vedení klubu odvolalo celý realizační tým

Číst článek

Úvodní trénink Dukly dnes na Julisce vedl asistent Pavel Drsek, jenž byl v Hynkově realizačním týmu. „Avizovali jsme, že všichni dostanou nabídku pokračovat v našem klubu. Pavel na to přistoupil a příprava normálně pojede,“ vysvětlil Bittengel.

Novou tváří na startu přípravy byl obránce Martin Chlumecký. Jednadvacetiletý stoper má do pražského klubu přestoupit z Liberce. Je v kádru reprezentace do 20 let. Je to tvrdý a nesmlouvavý levonohý stoper, těch je také v lize málo. Má i nějakou mezinárodní zkušenost a odehrál dobrou sezonu ve druholigovém Varnsdorfu, uvedl Bittengel.

V jedenáctém celku uplynulého prvoligového ročníku skončili zkušení obránci Ondřej Kušnír s Martinem Jiránkem, hostování ze Sparty skončilo stoperovi Mariu Holkovi a Španělu Néstorovi.

Bittengel potvrdil, že miliardář Petr Paukner zatím zůstane majoritním vlastníkem Dukly. „Mám informace, že přerušil veškerá jednání s potenciálními partnery. Minimálně do startu ligy bude podporovat Duklu jako jediný vlastník,“ prozradil člen představenstva klubu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme