Vedení i fanoušci Slavie očekávají výhru. Tlak v takovém klubu je normální, říká Šilhavý

Fotbalisté Slavie začnou bojovat o Ligu mistrů. Do třetího předkola proti běloruskému Borisovu vstoupí jako velcí favorité. S tím je spojené i očekávání fanoušků, kteří po výhře 4:1 nad Nice nečekají nic jiného než postup.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý při předzápasovém tréninku

Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý při předzápasovém tréninku | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Tlak je v takové chvíli v takovém klubu normální, ale respektujeme sílu soupeře, má zkušený tým, každý rok jsou v evropských pohárech a teď jsou navíc rozehraní. Ale my chceme postoupit, stejně jako naše vedení,“ nebrání se pozici favorita trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Plzeň začne boj o Ligu mistrů v Bukurešti. Rumunské týmy mají lepší hráče, uznává Vrba

Číst článek

Už na oba přípravné zápasy přišlo do Edenu přes 10 tisíc fanoušků, napodruhé proti Nice viděli velmi dobrý výkon a výhru 4:1.

Když k tomu fanoušci Slavie připočtou předchozí mistrovskou sezónu, hvězdné letní posily a nově vyzdobený stadion, těžko se ubrání obraznému nasazování růžových brýlí. Aspoň na diskusních fórech a sociálních sítích je jich opatrných opravdu málo.

Ale najdou se i výjimky. „Aby to lidi moc nenamlsalo a očekávání nebyly někde v nebeských výšinách. Věřím, že jsme schopní postoupit, ale vůbec bych Bate nebagatelizoval, netvrdil bych, že je to soupeře na úrovni Tallinu,“ upozorňuje fanoušek s přezdívkou Thorklaer v podcastu nazvaném Mezi námi fanoušky.

Ovšem i podle sázkových kanceláří jsou sešívaní jasnými favority a také předseda klubového představenstva Jaroslav Tvrdík napsal na twitterový účet, že slávistům los přál a cokoliv jiného než postup bude velké zklamání.

„Nebudu odkrývat slabiny soupeře, ale doma posledních pět let vyhráli titul, prezentují se velmi dobře ve hře dopředu a mají výborně rychlostně vybavené hráče. Oproti tomu si myslím, že nejsou vyzkoušení ve hře dozadu,“ zamyslel se Jaroslav Šilhavý.

„V domácí soutěži kralují, a tudíž v obraně nemají mnoho zkušeností. Dopředu vědí, co hrát, mají organizovaný tým. Ale věřím, že směrem k jejich hře dozadu najdeme správnou taktiku, bychom si vytvořili dobrý výsledek pro odvetu,“ doufá trenér Slavie.

Na Slavii běloruský Borisov nastoupí v 19 hodin, kdy začne také přímý přenos Radiožurnálu. Od půl osmé do něj budeme zařazovat vstupy z Bukurešti, kde bude s domácím týmem FCSB hrát Plzeň.

Jan Suchan, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme