Vedení Zbrojovky odvolalo Habance, tým zatím povedou asistenti

Vedení fotbalistů Brna odvolalo trenéra Svatopluka Habance. Tým, který je po čtyřech ligových kolech poslední v tabulce, povedou v sobotním zápase proti Spartě dosavadní asistenti Richard Dostálek a Lukáš Přerost.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svatopluk Habanec u fotbalistů Zbrojovky skončil

Svatopluk Habanec u fotbalistů Zbrojovky skončil | Zdroj: ČTK

Sedmačtyřicetiletý Habanec je prvním odvolaným trenérem v novém ročníku nejvyšší soutěže. Důvodem je špatný start Zbrojovky, která získala jen bod za bezbrankovou remízu s Bohemians. Jinak Brňané prohráli s oběma ligovými nováčky Baníkem Ostrava (1:3) a v neděli v Olomouci (0:3). Ztratili rovněž slibně rozehraný duel ve Zlíně (1:2). Navíc Brno vypadlo z domácího poháru po porážce s třetiligovým HFK Olomouc.

Habanec, který přišel do Brna loni v létě, zatím v klubu zůstává a vedení bude jednat o jeho dalším působení.

Vážíme si práce, kterou pan Habanec v našem klubu odvedl. Příčin současného stavu je více, změny se dotknou i hráčského kádru. Hráči budou s dalšími kroky vedení klubu seznámeni na úterním dopoledním tréninku. Zápas v Olomouci proměnil výstrahu sankčních postihů v praxi, stojí v klubovém prohlášení. Habanec si některými výroky proti sobě popudil fanoušky.

Bývalý kouč Slovácka a Ústí nad Labem loni v květnu vystřídal Václava Kotala, jenž přivedl Zbrojovku v posledním roce svého působení k šestému místu. Majitel klubu Václav Bartoněk nebyl spokojen s tehdejším defenzivním pojetím. Od Habance, který uzavřel v Brně tříletou smlouvu, si sliboval líbivější útočný fotbal. Brňané se ale výsledkově propadli a v minulém ročníku skončili až jedenáctí.

Na špatném startu do nové sezoně se zřejmě projevily i odchody zkušených opor Pavla Zavadila a útočníka Jakuba Řezníčka, které se zatím nepodařilo ve hře Brna nahradit.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme