Video bitky mezi sparťanskými fanoušky. Klub odmítá záběry komentovat, situaci prý řeší

Radiožurnál získal videozáznam z konfliktu mezi sparťanskými fanoušky, k němuž došlo během nedělního derby se Slavií. Klub podle svého mluvčího situaci řeší. Během středečního pohárového utkání ve Znojmě problémy s pražskými fandy nebyly.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Video, které Radiožurnál získal, zachycuje incident, o němž už na začátku týdne informovala Česká televize.

Zhruba po půlhodině zápasu členové tvrdého jádra Sparty napadli fanoušky, kteří nesdíleli jejich názor na současné vedení klubu. Jeden z nich přitom skončil v nemocnici.

Případ nyní řeší policie.

K nahrávce se po středečním zápase ve Znojmě odmítl vyjádřit i klub, podle ředitele komunikace se ale Sparta incidentem zabývá.

Konflikt mezi fanoušky Sparty při derby: ultras v kotli napadli příznivce, který chtěl tým podporovat

Číst článek

„V rámci našich možností se snažíme zjistit, k jakému incidentu přesně došlo a jaké byly okolnosti,“ řekl už v úterý Radiožurnálu mluvčí klubu Ondřej Kasík.

„My jsme z pohledu českého sportovního prostředí subjekt, který vynakládá na bezpečnost suverénně nejvyšší finanční prostředky. Bezpečnost všech lidí, kteří jsou na stadionu - ať už jsou to přímí aktéři zápasů, nebo lidé na tribunách - je tématem číslo jedna,“ dodal.

V posledních zápasech eskaluje nespokojenost radikálních příznivců Sparty s výsledky a herním projevem klubu. Pod vedením italského trenéra Andrey Stramaccioniho je tým v tabulce až pátý s desetibodovou ztrátou na Plzeň, navíc vypadl z kvalifikace o Evropskou ligu.

„Kotel“ na Letné protestoval už v domácím zápase proti Karviné, kdy nefandil a neslavil ani gól Tomáše Rosického. Omezil se pouze na urážky vedení a trenéra. O atmosféru se starali příznivci v jiných sektorech, ti se ale při derby v Edenu potkali na jednom místě. 

Další domácí zápas už v neděli

Po zápase s Karvinou se k situaci vyjádřil i majitel klubu Daniel Křetínský. „Jakákoliv nespokojenost však v žádném případě nemůže omluvit chování části radikálních fanoušků v nedělním utkání s Karvinou. Výroky, které posílají kohokoli 'do plynu', nebo vykřikují na našeho trenéra těžké vulgární urážky, na Spartu nepatří,“ napsal na webové stránky klubu.

Copak je to za fanoušky?

Číst článek

„Ty, kteří se k tomuto jednání snížili, nepovažujeme za naše fanoušky a žádáme je, aby na stadion nechodili a projevovali tyto nejnižší emoce jinde,“ dodal. 

V pohárovém zápase ve Znojmě mohla sparťany těšit podpora jejich fanoušků. Ti tentokrát svůj tým celý zápas jednotně povzbuzovali.

„Popravdě ani nevím, jestli nadávali. Povzbuzovali docela dost a jestli tam bylo pár nadávek, to nevím. Patří jim veliký dík,“ vzkázal kapitán týmu pro zápas ve Znojmě Josef Šural.

Další domácí zápas čeká Spartu už tuto neděli, když přivítá Teplice. 

fk, vman, dan, pes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme