Podle fotbalové asociace by odvolání Romana Hrubeše nemělo ohrozit projekt videorozhodčích

V Česku má na starosti zavádění videa, výkonný výbor fotbalové asociace přitom Romana Hrubeše odvolal z komise rozhodčích. Podle vrcholných představitelů českého fotbalu ale projekt v ohrožení není.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Roman Hrubeš

Rozhodčí Roman Hrubeš | Foto: Martin Sekanina / CNC | Zdroj: Profimedia

S pomocí videa by se čeští rozhodčí měli dorozumívat i nadále. Alespoň to slibuje předseda asociace Martin Malík.

Změny ve FAČR pokračují, po Řepkovi a Prokešovi končí i garant videorozhodčích Hrubeš

Číst článek

„Já se nedomnívám, že změna na postu jednoho člena komise ohrožuje projekt VAR. Je to jedna z věcí, které jsme se ve všech debatách intenzivně věnovali. Nedomnívám se, že tomu tak je. A pokud by se to ukazovalo, tak pochopitelně na to budeme reagovat,“ říká Malík.

Výkonný výbor odvolal Hrubeše na návrh předsedy komise rozhodčích Jozefa Chovance. Hlavním oficiálním důvodem byly spory s ostatními členy komise.

„Je potřeba poděkovat, že ten projekt rozjížděl. Věděli jsme, že jsou tam chyby. Docházelo k problémům při vyhodnocení různých situací. Ale s tím se dalo trošku počítat. Ale jestli chceme, aby se to zlepšovalo, tak musíme tlačit na pilu, aby se neopakovaly sporné momenty,“ tvrdí Chovanec.

Projekt videorozhodčích spadá hlavně pod Ligovou fotbalovou asociaci, která organizuje první a druhou ligu. A Hrubeš zatím jeho garantem zůstává, i když v komisi rozhodčích skončil.

„Osobně jsem ještě s panem Hrubešem nemluvil. Jestli bude chtít, tak já budu chtít taky. Ale nevím, jestli po tom všem vůbec bude chtít,“ dodává šéf ligy Dušan Svoboda. Ten na jednání výkonného výboru vystupoval proti Hrubešově odvolání.

Praha| |Petr Šedivý |Komentáře |Komentář

Roman Berbr: mocipán bez opozice

Vlivný místopředseda fotbalové asociace Roman Berbr dosáhne všeho, čeho si zamane. Názorová opozice je totiž slaboučká, bez reálného vlivu.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme