Tři góly v úvodní čtvrthodině. Plzeňský trenér Guľa litoval po debaklu v Liberci nepovedeného začátku

Fotbalisté Plzně ve středu smolně neuspěli v druhém předkole Ligy mistrů v Alkmaaru a nedařilo se jim ani v nedělním utkání druhého kola české nejvyšší soutěže. Domácímu Slovanu Liberec totiž Viktoria podlehla 1:4. I kvůli nevydařenému začátku, který rozhodl o konečné výhře Severočechů.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Adrián Guľa

Trenér Adrián Guľa | Zdroj: Profimedia

„Dali jsme rychlé tři branky do patnácté minuty, což otřese i tak silným týmem, jakým je Plzeň. Nepřibrzdila nás ani penalta a druhý poločas jsme přidali branku na 4:1. Ta byla asi rozhodující, protože už jsme bránili pozorně a hráli vyloženě na brejky. A mohli jsme přidat i další branky,“ pochvaloval si po utkání liberecký trenér Pavel Hoftych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Viktorie Plzeň litovali po debaklu v Liberci nepovedeného začátku. Více v příspěvku Pavla Petra

Až za stavu 0:3 se ke slovu dostali také plzeňští fotbalisté, když penaltu proměnil Aleš Čermák. Ten ale vůbec nechápal, co se stalo s Viktorií v úvodu nedělního duelu.

„Odehrálo se to tak rychle, a už jsme tam měli tři góly. Šílený start, těžko se to pak dohání. Penalta nám pomohla, pořád tam byla naděje, vstup do druhé půle se nám ale nepovedl a dostali jsme další gól,“ řekl.

Plzeň po porážce v Alkmaaru selhala i v Liberci, na severu Čech prohrála 1:4

Číst článek

Špatný začátek zmínil ve svém zápasovém hodnocení také plzeňský trenér Adrián Guľa. „Velmi nedůrazný a neagresivní vstup do zápasu dovolil motivovanému soupeři jít do třígólového vedení. Při vstupu do druhého poločasu jsme s tím chtěli ještě něco udělat, ale další chyba byla rozhodující. Soupeř vyhrál jednoznačně zaslouženě.“

Podle plzeňského kouče bylo důležité i po nevydařené první půli hráče vyburcovat pro zbytek zápasu.

„Snažili jsme se udělat maximum pro to, aby mužstvo nastoupilo do druhé části úplně jinak. Chtěli jsme mu pomoct i střídáním. Pořád to byl jen poločas a tým má kvalitu na to, aby střílel góly, ale po změně stran se to nepotvrdilo,“ dodal Guľa.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme