Fotbalová Plzeň hlásí čtvrtou posilu. Na hostování z anglického Wolverhamptonu přichází Slovák Herc

Fotbalisty Plzně posílil slovenský záložník Christián Herc, který přišel na dvouleté hostování s opcí z anglického Wolverhamptonu. Poslední rok a půl dvacetiletý hráč hostoval v Dunajské Strede. Herc je čtvrtou letní posilou Viktorie po záložníkovi Lukáši Kalvachovi, obránci Adamu Hlouškovi a útočníkovi či záložníkovi Ondřeji Mihálikovi. Na stopera Jakuba Brabce klub uplatnil opci.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisty Plzně posílil slovenský záložník Christián Herc, který přišel na dvouleté hostování s opcí z anglického Wolverhamptonu

Fotbalisty Plzně posílil slovenský záložník Christián Herc, který přišel na dvouleté hostování s opcí z anglického Wolverhamptonu | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Herc do Wolverhamptonu přestoupil v roce 2015 z Nitry. V prvním týmu se ale neprosadil.

Fotbalová Plzeň hlásí třetí posilu. Na hostování z Alkmaaru přichází útočník Mihálik

Číst článek

„Christiána jsme pozorně sledovali během jeho působení v Dunajské Stredě a velmi nás zaujal. Jsem tedy rád, že jej nyní můžeme přivítat u nás ve Viktorii. Slibujeme si od něj posílení středu hřiště, navíc ideálně zapadá do naší koncepce, kdy jsme chtěli omladit a oživit tým,“ řekl pro klubový web generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Herce láká možnost hrát evropské poháry. „Na nové angažmá ve Viktorii se hodně těším. Vím, že v klubu v minulosti působilo a i nyní působí hodně slovenských fotbalistů, kteří slavili s klubem velké úspěchy. Rád bych na ně navázal. Česká liga i zápasy v evropských pohárech jsou pro mě obrovskou výzvou,“ uvedl.

Rodák z Levice je členem reprezentační jednadvacítky a nechybí v nominaci na červnové přípravné zápasy proti Arménii a České republice, s níž se Slováci střetnou v neděli v Rakousku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme