Plzeň si zahraje v dějišti finále mistrovství světa, CSKA přesunulo zápasy Ligy mistrů na Lužniki

Fotbalisté Plzně se mohou těšit, že si zahrají na stadionu, který letos hostil finále mistrovství světa. Jejich soupeř v základní skupině Ligy mistrů CSKA Moskva se totiž rozhodl přesunout své zápasy v elitní soutěži na stadion Lužniki s kapacitou 81 tisíc míst, jak informoval tým na svých webových stránkách. Moskevský klub běžně hraje v nedávno postavené třicetitisícové VEB Areně.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva – Lužniky
Kapacita: 81 000
Otevřeno: 1956
Poslední rekonstrukce: 2017

Moskevský stadion Lužniki | Foto: Steven Paston | Zdroj: agentura Reuters

Hráči CSKA už v Lužnikách několikrát hostovali. Využívali i stadion v Chimki, kde mimo jiné v roce 2010 přivítali Spartu, v roce 2013 dokonce odehráli skupinu Ligy mistrů včetně duelu s Plzní v Petrohradu.

Real, AS Řím, CSKA Moskva. Plzeň se ve skupině Ligy mistrů utká s fotbalovými giganty

Číst článek

V roce 2016 však ruský velkoklub dobudoval novou arénu pro 30 tisíc lidí, jejíž dominantou je 140 metrů vysoký mrakodrap v jednom z rohů. Loni tam CSKA hrál Ligu mistrů i proti Manchesteru United.

V Lužnikách CSKA přivítá 2. října Real Madrid, 7. listopadu AS Řím a 27. listopadu Plzeň. S Realem to bude první duel, který se na stadionu odehraje od 15. července, kdy hostil finále MS mezi Francií a Chorvatskem.

Lužniki patří k největším stadionům v Evropě. Hostily už olympijské hry v roce 1980, finále Ligy mistrů před deseti lety i finále letošního mistrovství světa ve fotbale, což lze říct už jen o římském Olympijském stadionu, londýnském Wembley a arénách v Berlíně a Mnichově.

Mezi lety 2013 až 2017 prošly Lužniki kompletní rekonstrukcí za 350 milionů eur, tedy v přepočtu asi za 8,9 miliardy korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme