‚Asi poslední šance na Ligu mistrů.‘ Limberský označil prohru v Alkmaaru za největší zklamání kariéry

Snad nejslavnější góly jsou ty, které v úplném závěru zvrátily průběh velkých zápasů. Ale pokud je sami inkasujete, naopak byste na ně nejradši zapomněli. Fotbalisté Plzně takto ztratili nadějně rozehraný zápas ve druhém předkole Ligy mistrů v Alkmaaru, kde inkasovali v poslední nastavené minutě. A nakonec prohráli 1:3 po prodloužení, a tak se letos v nejprestižnější klubové soutěži nepředstaví.

Tento článek je více než rok starý.

Alkmaar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání předkola Ligy mistrů mezi Alkmaarem a Plzní

Utkání předkola Ligy mistrů mezi Alkmaarem a Plzní | Foto: imago sportfotodienst/via www.imago-images.de | Zdroj: ČTK

V Alkmaaru pršelo, nepříjemně foukalo a na srpnový podvečer byla nezvykle velká zima. Přesto ještě pár desítek vteřin před koncem nastavení všechno vypadalo růžově.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro Davida Limberského byla prohra v Alkmaaru jedním z největších zklamání kariéry. Více v příspěvku Davida Nyče

Jenže pak brankář Hruška fauloval v pokutovém území a hvizd sudího odstartoval černou plzeňskou půlhodinu. Penalta, první, druhý a třetí inkasovaný gól, rychlé vystřízlivění a nakonec truchlení.

„Je to něco strašného. Život jde dál, ale je to velká fotbalová tragédie. Co jsem zažil za svou kariéru, tak je to asi největší zklamání, od postupu jsme byli pár vteřin,“ popisoval po utkání plzeňský obránce David Limberský.

Plzeň přišla v Alkmaaru o postup penaltou v poslední minutě, v prodloužení rozhodl Gudmundsson

Číst článek

Zatímco fanoušci Alkmaaru alespoň před stadionem slavili postup, Limberský ze sebe obtížně soukal tahle slova. A náladu mu vůbec nezlepšilo pomyšlení na to, že ještě může Viktoria zažít pohárový podzim. Když ne v Lize mistrů, tak alespoň v Evropské lize.

„Já osobně jsem chtěl hrát Ligu mistrů, možná to pro mě byla poslední šance. Byli jsme strašně moc blízko. I když se to teď těžko říká, tak ale musíme zvednout hlavy a jít dál,“ dodal zkušený obránce, který v šestatřiceti letech netuší, zda si ještě někdy zahraje o Ligu mistrů. Postup minimálně do jejího třetího předkola byl každopádně letos nesmírně blízko.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme