Gólmana Plzně bolely po zápase v Mnichově nohy. ‚Byla to fakt rychlost,‘ uznal Tvrdoň. Potěšil ho Neuer

V osmadvaceti letech odchytal fotbalový gólman Marián Tvrdoň zatím nevětší zápas své kariéry. V Lize mistrů, před 75 tisíci diváky sice lovil v mnichovské aréně pětkrát míč ze sítě, dalšími zákroky ale zabránil ještě vyšší prohře Plzně s Bayernem, než bylo konečné skóre 0:5.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marián Tvrdoň musel na stadionu Bayernu Mnichov lovit míč ze své sítě celkem pětkrát

Marián Tvrdoň musel na stadionu Bayernu Mnichov lovit míč ze své sítě celkem pětkrát | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Plzně podle očekávání nestačili v Lize mistrů na Bayern, přesto si z Mnichova odváží i nějaké pozitivní dojmy. Velký debut prožil gólman Viktorie Marián Tvrdoň.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak si brankář Viktorie Plzeň užil utkání Ligy mistrů na stadionu Bayernu Mnichov

„Říkal jsem si trochu, že by to byla asi ostuda, kdybychom prohráli větším rozdílem, než těch 0:5, ale pak kluci trochu zabrali, zformovali jsme se a uhráli jsme alespoň tento výsledek,“ potěšil po prohře v Mnichově Mariána Tvrdoně alespoň fakt, že se brankostroj Bayernu zastavil na čísle pět, k čemuž pomohl několika povedenými zákroky.

Některé inkasované branky si plzeňský gólman i přesto trochu vyčítal.

„Musím říct, že mě už po zápase trochu bolely nohy, protože jsem byl pořád připravený na špičkách. Stačila malinká nepozornost a hráči si to prostrkávali a u některých akcích jsem mohl být i blíž, ale byla to fakt taková rychlost,“ vysvětloval osmadvacetiletý rodák z Nitry pro Radiožurnál.

Dres od hvězdy

I přes pět inkasovaných branek od hvězd Bayernu bude osmadvacetiletá gólmanská dvojka Viktorie na zápas v Allianz aréně vzpomínat v dobrém.

„Určitě to je příjemný zážitek, protože chytat před takovými fanoušky a na takovém stadionu, tak je to pro mě zkušenost výborná a zážitek do konce života.“

Kromě jedinečného zážitku si navíc Marián Tvrdoň odnesl jeden cenný suvenýr, dres svého protějšku Manuela Neuera.

„Jo, jo, říkal mi hned, že mám počkat nahoře a že mi dá dres,“ prozradil Tvrdoň.

O tom, zda si proti Bayernu zachytá Marián Tvrdoň i příští týden ve Štruncových sadech, rozhodne zdravotní stav plzeňské jedničky Jindřicha Staňka.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme