Obránce Luděk Pernica se stal hrdinou Plzně. Dvěma brankami otočil skóre proti Dinamu Záhřeb

Nedlouho po slávistech odehráli ve čtvrtek svůj první zápas ve vyřazovací fázi Evropské ligy také fotbalisté Viktorie Plzeň. Vedení se ujali hosté ve 41. minutě, kdy se trefil Dani Olmo. Západočeši ale dokázali na začátku druhé půle vyrovnat, když střelou z voleje skóroval Luděk Pernica. Tentýž hráč se stal hrdinou poté, co se v 83. minutě trefil hlavou a otočil tak skóre.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 23:17 14. 2. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Plzně Luděk Pernica slaví gól, který vstřelil Dinamu Záhřeb v zápase Evropské ligy.

Obránce Plzně Luděk Pernica slaví gól, který vstřelil Dinamu Záhřeb v zápase Evropské ligy. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Prvním týmem, který vystřelil na branku, byli hosté. Plzeňský Ubong Ekpai nešťastně vyslal do úniku Buna Petkoviče, jenž ale nezakončil podle svých představ. Následně domácí kapitán Roman Hubník dostal žlutou kartu a bude tak Západočechům v odvetě se Záhřebem chybět.

ONLINE: Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb

Číst článek

Po čtvrthodině hry se ve vápně dostal k míči Jan Kovařík, jehož střela ale skončila nad břevnem. Poté rozehrávali domácí rohový kop, ale Ekpai se k zakončení na zadní tyči nedostal.

Ve 32. minutě se dostal Záhřeb dlouhým nákopem do plzeňského vápna. Před Brunem Petkovičem ale sebral míč Matúš Kozáčik. Se závěrem první půle byli hosté aktivnější. To vygradovalo úvodní brankou utkání, když Dani Olmo po přihrávce Pekoviče přeloboval ve 41. minutě Kozáčika.

Zápas v režii Ondřeje Koláře a Dannyho Vukoviče. Gólmani Slavie a Genku vychytali všechny protihráče

Číst článek

Do druhé půle vstoupila lépe Viktoria. Již v 54. minutě se po přihrávce Jeana-Davida Beauguela trefil z voleje obránce Luděk Pernica. O pět minut později byli blízko další branky pro změnu hosté. Tvrdou ranou se prezentoval Mislav Oršič, jeho střela ale, naštěstí pro domácí, šla těsně vedle.

V 71. minutě se do šance dostal Beauguel, který se svým pokusem neuspěl. Vzápětí na druhé straně střílel Nikola Moro, branku ale netrefil.

Pozornost brankáře Livakovče prověřil v 78. minutě Tomáš Hořava.

O pět minut později vybojovala Plzeň rohový kop. K míči se na zadní tyči dostal střelec prvního gólu Pernica, jenž hlavou uklidil míč za Livakovčova záda a otočil skóre utkání ve prospěch domácích.

Ve zbývajících minutách už ani jeden z týmů nikam nespěchal a zápas tak skončil 2:1.

⚽️⚽️ VÍTĚZSTVÍ ⚽️
Viktoriáni v prvním utkání otočili skóre a díky dvěma gólům Luďka Pernici vítězíme nad @GNK Dinamo 2:1! ❤️💙

#fcvp #UEL #FCVPDZG @UEFA Europa League

22:51 – 14. 02. 2019

9 82

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme