I poslední český zástupce v evropských pohárech prohrál. Plzeň skórovala až na konci zápasu

Fotbalisté Plzně na úvod 3. předkola Evropské konferenční ligy v Cardiffu překvapivě prohráli 2:4 s domácím outsiderem The New Saints. Hattrickem se blýskl Declan McManus, Západočeši dvěma góly v závěru alespoň odvrátili čtyřbrankový debakl a udrželi naději do odvety. Ta je na programu za týden.

Cardiff Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Bucha

Pavel Bucha | Zdroj: Profimedia

Premiérový pohárový souboj velšského a českého týmu v 19. minutě gólově otevřel Blaine Hudson a chvíli po něm zvýšil McManus z penalty.

Z prvního zápasu si tak do odvety povezeme dvougólovou ztrátu. Věřme, že to v Doosan Areně za vaší podpory vše napravíme! 🙏❤️💙

#fcvp #UECL #TNSPLZ

22:37 – 05. 08. 2021

2 41

Útočník TNS krátce po změně stran proměnil i svůj druhý pokutový kop a v 76. minutě zkompletoval hattrick. Těsně před koncem porážku Viktorie zmírnili Jean-David Beauguel a střídající Adriel Ba Loua.

Svěřenci trenéra Michala Bílka, kteří ve 2. předkole vyřadili běloruské Dynamo Brest, v této sezoně poprvé zaváhali po čtyřech soutěžních výhrách 2:1. Pokud Plzeňští nezvládnou domácí odvetu, třetí rok po sobě budou bez skupiny pohárů.

V základní sestavě Plzně byl i uzdravený středopolař Bucha, který nastoupil k prvnímu soutěžnímu zápasu v ročníku. Šulc se posunul na levý kraj zálohy, letní kolumbijský posila Mosquera začala na lavičce.

Sparta má další problémy kvůli rasismu fanoušků. UEFA s ní zahájila řízení po utkání s Monakem

Číst článek

Hosté poprvé zahrozili v páté minutě. Kayambovu střelu gólman Harrison vyrazil k volnému Šulcovi, ale ten napálil jen tyčku odkryté branky a z dorážky trefil soupeře.

Naopak TNS v 19. minutě svou první větší šanci proměnili. Po rohu Kayamba podběhl míč, Smith ho přesným centrem vrátil do šestnáctky a Hudson hlavou překonal bezmocného brankáře Hrušku.

Pro Plzeň bylo za chvíli hůř. Po nepřehledné situaci v pokutovém území rozhodčí Frischer nečekaně nařídil pro domácí penaltu, kterou ve 30. minutě bezpečně proměnil McManus.

Pevná obrana TNS

Západočeši se poté hodně těžko prokousávali pevnou obranou TNS. Krátce před pauzou se v dobré pozici objevil Šulc, jenže míč se mu zamotal pod nohami a vůbec se nedostal ke střele.

Bílek do druhého poločasu nasadil Mosqueru místo Káčera, ale místo rychlé kontaktní branky přišel třetí domácí zásah. Brabec v šestnáctce fauloval Smithe a McManus suverénně proměnil i svůj druhý pokutový kop v utkání.

Další český tým v předkole evropských pohárů prohrál o dvě branky. Jablonec nestačil na Celtic

Číst článek

Plzeňský tým mohl vrátit do hry Beauguel, ale jeho hlavičku Harrison vytáhnul nad břevno. Čtvrt hodiny před koncem McManus po rychlé kličce a přesné střele k tyči završil hattrick.

Minutu před koncem snížil Beauguel, když po přiťuknutí střídajícího Chorého zblízka prostřelil domácího brankáře. V páté minutě nastavení po odvráceném rohu přidal druhou branku Viktorie náhradník Ba Loua přesnou ranou.

Rekordní třináctinásobní velšští mistři i tak navázali na povedené 2. předkolo, ve kterém vyřadili litevský Kauno Žalgiris po výhrách 5:0 venku a 5:1 doma.

Plzeň naopak završila nepovedené výkony českých zástupců v prvních zápasech 3. předkola evropských pohárů. Sparta v Lize mistrů doma podlehla Monaku 0:2, Slavia ve stejné soutěži prohrála v Budapešti s Ferencvárosem 0:2 a Jablonec dnes v Evropské lize na svém hřišti utrpěl porážku 2:4 s Celticem Glasgow.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy (v Cardiffu):
The New Saints - Viktoria Plzeň 4:2 (2:0)
Branky: 30. a 54. obě z pen. a 76. McManus, 19. Hudson - 89. Beauguel, 90.+5 Ba Loua. Rozhodčí: Frischer - Motsnik, Saga (všichni Est.). ŽK: Redmond - Brabec, Ndiaye, Beauguel.
Sestavy:
TNS: Harrison - D. Davies, K. Davies (79. Baker), Hudson, Marriott - Smith, Routledge, Redmond (83. Clark) - Robles, McManus, Cieslewicz (72. J. Williams). Trenér: Limbrick.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hybš (80. Chorý) - Ndiaye - Kayamba (66. Ba Loua), Káčer (46. Mosquera), Bucha (74. Janošek), Šulc - Beauguel. Trenér: Bílek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme