Plzeň v odvetě smazala manko a po penaltovém rozstřelu si zahraje v play-off o Konferenční ligu

Fotbalisté Plzně po obratu postoupili do závěrečného play off o Evropskou konferenční ligu. Svěřenci trenéra Michala Bílka v dramatické odvetě 3. předkola doma porazili The New Saints 4:1 po premiérovém penaltovém rozstřelu v pohárech. Po 90 minutách i prodloužení Západočeši zvítězili 3:1, čímž dotáhli úvodní nečekanou ztrátu 2:4 z Cardiffu.

Plzeň (Aktualizováno: 22:21 12. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Chorý

Tomáš Chorý | Zdroj: Profimedia

Velšské outsidery poslal do vedení už ve čtvrté minutě Louis Robles. Krátce po změně stran vyrovnal Pavel Bucha, v 85. minutě otočil skóre Tomáš Chorý a v nastavení Jean-David Beauguel zařídil Viktorii prodloužení.

Stav 0:4 vypadal hrůzostrašně, neskrýval kouč Bílek. Plzeň bude dotahovat možná i se dvěma útočníky

Číst článek

V něm gól nepadl, ale v rozstřelu uspěli všichni čtyři domácí exekutoři, zatímco na straně TNS skóroval jediný hráč.

Plzeň chtěla začít velkým náporem, místo toho už ve čtvrté minutě inkasovala. Daniel Davies nacentroval do šestnáctky, Hudson hlavou posunul míč na Roblese a ten zblízka nadvakrát překonal brankáře Hrušku. Západočeši dostali gól i v sedmém soutěžním utkání sezony.

Rychle vyrovnat mohl Beauguel, ale v dobré pozici vysoko přestřelil. Po další Šulcově přihrávce zase Ba Loua tváří v tvář ztroskotal na gólmanovi Harrisonovi.

Domácí působili hodně nervózně a v úvodní půlhodině už měli žlutou kartu Mosquera, Ba Loua i Ndiaye. Bílek ve 30. minutě stáhl ze hry Mosqueru a zraněného Ndiayeho, které nahradili Chorý s Janoškem.

Navzdory tomu si Plzeňští do konce první půle žádnou větší příležitost nevypracovali, přestože drželi míč většinu času. Při odchodu ze hřiště se z tribun místy ozýval i pískot.

Krátce po změně stran Chorý po akci Ba Louy a Janoška minul branku. V 56. minutě už po elegantním uvolnění v šestnáctce a přesné ráně srovnal Bucha.

Západočeši sice ožili, ale dlouho nedokázali překonat pevný obranný blok velšského soupeře. TNS naopak v 75. minutě zahrozili z brejku a Hruška vyrazil na břevno pokus McManuse, autora hattricku z prvního zápasu.

Spasitel Beaugel

Plzeň podobně jako v Cardiffu udeřila dvakrát v závěru. V 85. minutě Chorý skóroval hlavou z rohu a v první minutě nastavení zvýšil Beauguel, který se trefil po otočce v pokutovém území. Francouzský útočník dal branku ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě.

Domácí od začátku prodloužení měli drtivou převahu a nebezpečné závary, ale The New Saints s vypětím sil odolávali. Ve druhé patnáctiminutovce Chorého gól nejprve neplatil kvůli ofsajdu a Harrison poté střelu plzeňského útočníka vyrazil na tyčku.

V rozstřelu Hruška vyrazil pokus Marriotta a jeho spoluhráč Smith minul branku. Viktoria proměnila všechny penalty, když Harrisona postupně překonali Beauguel, Bucha, Chorý i Káčer. Jediným úspěšným exekutorem hostů byl Redmond. Plzeň vyhrála šesté ze sedmi soutěžních zápasů v tomto ročníku.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy:

Viktoria Plzeň - The New Saints 3:1 (3:1, 0:1) po prodloužení, na penalty 4:1
Branky: 56. Bucha, 85. Chorý, 90.+1 Beauguel - 4. Robles. Penaltu proměnili: Beauguel, Bucha, Chorý, Káčer - Redmond. Penaltu neproměnili: Marriott, Smith (oba TNS). Rozhodčí: Stegemann - Schaal, Bandurski (všichni Něm.). ŽK: Mosquera, Ba Loua, Ndiaye - Harrison, Redmond, Routledge, Ebbe. Diváci: 6079 (omezený počet). První zápas: 2:4, postoupila Plzeň.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme