Fotbalová Plzeň hlásí druhý případ koronaviru, páteční ligový zápas proti Opavě je v ohrožení

Čtvrteční kolo testů na covid-19 u fotbalistů Plzně odhalilo druhý pozitivní případ, po nejmenovaném hráči tentokrát u člena širšího realizačního týmu. Viktoria další testy na koronavirus podstoupí v pátek ráno.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 22:38 20. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Čermák

Zklamaný Aleš Čermák z Viktorie Plzeň | Zdroj: Profimedia

Plzeň o prvním nálezu informovala ve středu večer. Druhý pozitivně testovaný člověk, který je bezpříznakový, byl okamžitě izolován od zbytku týmu. U všech plzeňských hráčů i trenérů dopadly čtvrteční testy s negativním výsledkem.

Ve fotbalové Plzni se objevil koronavirus. V ohrožení je start ligy i předkolo Ligy mistrů

Číst článek

„Všechny kroky konzultujeme a řídíme se pokyny Krajské hygienické stanice a vzniklou situaci intenzivně řešíme i s vedením LFA. Nechceme absolutně nic podcenit i vzhledem k tomu, že si uvědomujeme velkou míru zodpovědnosti. Výsledky pátečních testů budou klíčové pro vedení soutěže ve věci dalšího rozhodování,“ řekl tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík pro klubový web.

Úvodní ligové kolo

Na přípravách pátečního zápasu s Opavou se v tuto chvíli nic nemění. „V případě, že páteční testy v klubu FC Viktoria Plzeň budou kompletně v pořádku, odehraje se úvodní duel podle plánu, tedy s výkopem v 18.00 hodin,“ uvedla LFA v tiskové zprávě.

Plzeň od pátku vstoupí do výjimečně řízené izolace. Kompletní tým bude až do úterního odletu ke středečnímu utkání druhého předkola Ligy mistrů v nizozemském Alkmaaru v hotelu bez rodinných příslušníků. „Sehrání tohoto zápasu je pro nás absolutní prioritou a vše tomu nyní podřídíme,“ prohlásil generální manažer západočeského klubu Adolf Šádek.

Až do začátku tohoto týdne platilo, že v případě pozitivního testu u některého z hráčů musel do dvoutýdenní karantény celý tým. V pondělí se však po jednání rady vlády pro zdravotní rizika pravidla zmírnila. Plošná karanténa při nákaze covidem-19 bude zrušena ve všech sportech na všech úrovních, pokud ostatní členové týmu absolvují testy s negativním výsledkem.

Viktoria podstoupila další testy na přítomnost SARS-CoV-2, původce onemocnění Covid-19.

ČLÁNEK ➡️ fcviktoria.cz/clanek.asp?id=…

#fcvp

21:49 – 20. 08. 2020

4 21

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme