‚Byl by to obrovský úspěch, kdybychom postoupili.‘ Plzeň bude hrát s Římem o setrvání v pohárové Evropě

Fotbalisté Plzně a CSKA Moskva budou na dálku bojovat o účast v jarní části Evropské ligy. Rozhodnutí přinesou večerní závěrečné zápasy v Lize mistrů. Ruský celek bude hrát na stadionu Realu Madrid a ten český, který má o něco lepší výchozí pozici, na domácím hřišti s AS Řím.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Procházka na konci prvního poločasu nedal penaltu, po přestávce ale nastartoval obrat.

Fotbalisté plzeňské Viktorie při posledním zápase Ligy mistrů proti CSKA | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Blížící se zima v kalendáři, mezinárodní utkání Plzně a trenér Pavel Vrba na lavičce západočeského klubu, to všechno dohromady zatím pokaždé znamenalo i radost z cesty do jarní vyřazovací části Evropské ligy. Ve středu se to může plzeňské Viktorii podařit už popáté za posledních osm let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňští fotbalisté by si už popáté za posledních osm let mohli zahrát jarní část Evropské ligy

„Pevně věřím v to, že si kluci nenechají utéct postup,“ říká pro Radiožurnál jeden z klíčových mužů začátku výjimečné plzeňské éry Pavel Horváth.

Dvakrát si jako hráč vyzkoušel, jaké to je projít do jarních soutěží z nejprestižnější Ligy mistrů a teď by stejný úspěch přál i současnému týmu.

„Spíš než že Viktorka porazí Řím, tak jsem přesvědčený, že CSKA nezíská body na Realu, a tím pádem Plzeň postoupí,“ myslí si bývalý plzeňský kapitán Horváth.

Ale ani ten o něco méně atraktivní scénář s porážkami Plzně a CSKA v závěrečných zápasech by zřejmě nezkazil radost trenérovi Pavlu Vrbovi.

Skupinu si už dopředu rozdělil na dvě části. Na velkokluby Real a AS Řím, přičemž jde o obhájce titulu a semifinalistu posledního ročníku Ligy mistrů. A na ty dva další, co budou bojovat o třetí příčku a jarní Evropskou ligu

„My s CSKA ten minisouboj zatím vyhráváme a doufám, že to tak bude i po posledním zápase doma s Římem. Když se nám to podaří, tak by to byl obrovský úspěch, kdybychom postoupili do jarní části Evropské ligy,“ myslí si Vrba.

Lépe než v Římě

Ten teď bude své svěřence připravovat tak, aby o všem mohli rozhodovat sami na hřišti. A dělali věci jinak a lépe než před pár měsíci v Římě, kde prohráli 0:5.

„Doma to určitě bude jiný zápas než v Římě. Tam se nám to vůbec nepovedlo, neměli jsme se tam o co opřít. Všechno tam bylo špatně. Musíme se z toho poučit,“ komentoval zápas záložník Plzně Jan Kovařík.

Utkání proti AS Řím začne v 18.55 stejně jako přímý přenos na Radiožurnálu. iROZHLAS.cz nabídne z utkání online reportáž.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme