‚Musíme se probudit ze snu.‘ Plzeňský trenér Pavel Vrba nehledal po vyřazení výmluvy

Fotbalisté Plzně jeli do Pirea s nadějí, že budou o Ligu mistrů bojovat i dál. Jenže Olympiakos je rázně zastavil. Řecký tým vyhrál odvetu 4:0 a vyřadil Viktorii ve 2. předkole prestižní soutěže.

Pireus Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Olympiakosu Pireus se radují z gólu v síti plzeňské Viktorie

Fotbalisté Olympiakosu Pireus se radují z gólu v síti plzeňské Viktorie | Foto: Petros Giannakouris | Zdroj: ČTK/AP

V bouřlivé atmosféře poznala Plzeň domácí sílu Olympiakosu, který od první minuty dominoval. A hosté se jen marně snažili najít nějakou cestu, jak odvrátit konec v kvalifikaci Ligy mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňský trenér Pavel Vrba nehledal po vyřazení v druhém předkole Ligy mistrů žádné výmluvy. Více v reportáži Mirka Vasiće

„Olympiakos byl výrazně lepší než my a zaslouženě postoupil dál. My jsme v tom zápase od začátku tahali za kratší konec,“ nehledal po utkání žádné výmluvy trenér Pavel Vrba.

Plzeň sice udržela do poločasu výsledek 0:0, po přestávce ale nezvládla věc, o které věděla a na kterou se připravovala.

„Dá se říct, že jsme byli celý zápas pod velkým tlakem, ale když dostaneme tři branky z rohů, tak to je hodně špatné,“ řekl Radiožurnálu obránce Luděk Pernica.

Plzeňští fotbalisté si letos Ligu mistrů nezahrají, v odvetě druhého předkola prohráli v Pireu 0:4

Číst článek

„Všechno souvisí se vším. Hráči Olympiakosu byli při standardních situacích úžasní, my jsme byli hrozní,“ doplnil plzeňského stopera kouč Vrba, který se tak bude s týmem koncentrovat na další cíle. „My se musíme probudit ze snu a musíme žít realitou. Realita je česká liga a pokud možno postup do Evropské ligy,“ dodal.

„Bohužel teď máme těžší cestu, že musíme vyřadit dva soupeře,“ naráží záložník Jan Kovařík na skutečnost, že kdyby fotbalisté Plzně postoupili přes Olympiakos, měli jistou minimálně účast v základní skupině Evropské ligy.

O tu teď ale budou tvrdě bojovat. A začnou příští týden ve čtvrtek v Belgii proti Antverpám.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme