‚Když se jim nedaří, lidé začnou pískat.‘ Fotbalisté Plzně se atmosféry v Pireu nebojí

Fotbalisté Plzně budou hrát v úterý o postup do třetího předkola Ligy mistrů. V řeckém Pireu nastoupí proti domácímu Olympiakosu, se kterým před týdnem doma remizovali 0:0. Čeká je tam vyhlášené bouřlivé prostředí, které vytvoří až 30 tisíc domácích fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Pireus Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v utkání s Karvinou

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v utkání s Karvinou | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Obránce Viktorie David Limberský věří, že horkokrevní příznivci Olympiakosu můžou Plzni i pomoct. „Klíčové bude brzy neinkasovat, aby soupeř trochu znervózněl. Máme informaci, že když se jim delší dobu nedaří, tak je to jako na Spartě, lidé začnou pískat. Takže věřím, že budou pískat a nám se bude hrát trochu líp,“ řekl Radiožurnálu bývalý reprezentant.

Plzeň v zápase předkola Ligy mistrů s Olympiakosem byla lepší. Gól ale na západě Čech nepadl

Číst článek

V Řecku čeká český tým bouřlivé fanouškovské prostředí, ale také teplé počasí. Obránce Viktorie Radim Řezník z toho ale obavy nemá.

„Už jsme nějaké zápasy v takovém prostředí odehráli a s plnými stadiony také máme zkušenosti. Možná bude problém jen v komunikaci, že se nebudeme tolik slyšet, s tím si ale musíme poradit, stejně jako s počasím,“ uvedl plzeňský pravý bek.

Trenér Pavel Vrba už má v hlavě představu, koho postaví do základní sestavy. Jak ale přiznal, v nabitém plzeňském kádru je pro něj složité občas udělat jen nominaci na utkání.

„Takhle silný a vyrovnaný kádr v Plzni možná ještě nebyl. Pro mě je strašně těžké nominovat 18 hráčů, protože jsem přesvědčený o tom, že všichni zdraví hráči si nominaci zaslouží a měli by tu být s námi. To ale bohužel nejde,“ řekl Vrba na tiskové konferenci.

Utkání mezi Olympiakosem a Plzní začne v úterý ve 20:30 a Radiožurnál ho celý odvysílá v přímém přenosu.

Mirko Vasić, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme