Ve finální fázi jsme neměli štěstí, zhodnotil první zápas s Olympiakosem trenér Plzně Vrba

Začátek kvalifikace o Ligu mistrů vyšel fotbalistům Plzně tak napůl. S Olympiakosem Pireus doma ve 2. předkole gól nedostali, zároveň ale žádný ani nedali. Trenér Západočechů Pavel Vrba na své svěřence nebyl naštvaný, nadšený z výsledku ovšem také ne.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Plzně Pavel Vrba na střídačce

Trenér Plzně Pavel Vrba na střídačce | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Výsledek 0:0 je hodně otevřený. Víme, jak je těžké pro domácí mužstvo hrát v odvetě na nulu,“ uvažoval na pozápasové tiskové konferenci Pavel Vrba.

Trenér Plzně nebyl ani zklamaný, ani nadšený. Ale vnímal, že jeho tým mohl z úvodního zápasu vytěžit víc. Šancí měla Viktoria poměrně dost.

Plzeň v zápase předkola Ligy mistrů s Olympiakosem byla lepší. Gól ale na západě Čech nepadl

Číst článek

„Nemyslím si, že bychom se ve finální fázi chovali nějak špatně, protože třeba střelu Čermáka výborně chytil brankář hostů. Že jsme nastřelili tyčku, to ve fotbale chodí. Ve finální fázi jsme neměli štěstí,“ dodal Vrba.

Třeba zmiňovaný záložník Aleš Čermák k tomu, co chybělo jeho příležitosti, aby skončila gólem, jen stručně poznamenal: „Asi kvalita.“

Plzeň ale byla celkově nebezpečnější než Olympiakos, který čistě statisticky ani jednou nevystřelil přímo na branku. I proto, že domácí fotbalisté často dokázali přerušit rychlé herní kombinace soupeře.

„Bylo důležité být vzadu kompaktní, do ničeho je nepustit a zhušťovat prostor. Přesvědčili jsme se, že i když jsme zachovali klid a dostali jsme se na jejich půlku, tak se s nimi dalo hrát. Jen je škoda, že jsme nedali nějakou branku,“ řekl Radiožurnálu záložník Lukáš Kalvach.

Odveta, která buď může posunout Viktorii o kousek blíž k Lize mistrů, nebo její šance ukončit, se hraje v Řecku příští úterý.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme