Viktoriánům vychází závěry podzimů. Díky výhře v Římě postoupili už popáté za osm let do jarních bojů

Jak se blíží zima a čeká je důležitý mezinárodní zápas, fotbalisté Plzně můžou zůstat v klidu. Tuhle kombinaci totiž Západočeši umí. Ani jim se v sezoně nevyhne herní krize, závěry podzimních částí ale fotbalisté Plzně umí výborně. Díky výhře v Lize mistrů nad AS Řím Viktoria už popáté za posledních osm let postoupila do jarní části Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňská radost po druhé brance

Plzeňská radost po druhé brance | Zdroj: Reuters

„Myslím si, že je to hodně i zkušeností v těchto zápasech. Fotbal na takovéto úrovni už umí hrát každý, ale tyhle zápasy jsou hodně o hlavě. Mentální síla týmu je naprosto skvělá,“ pochvaloval si po vydřené výhře plzeňský záložník Jan Kovařík.

Všechny tři účasti v hlavní fázi Ligy mistrů proměnili Západočeši alespoň v postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. A pokaždé byl na lavičce Plzně trenér Pavel Vrba, který tak znovu dokázal, že tým umí připravit na klíčové zápasy.

Fotbalisté Plzně o poločase zjistili, jak hraje CSKA Moskva v Madridu. ‚Nakoplo nás to,‘ řekl Kovařík

Číst článek

„Šlo vidět, že jsme se semkli a nic nás nepoloží. To se projevilo už ve Zlíně, kde jsme hráli dobře, a to není úplně snadné přeorientovat se na Ligu mistrů. My jsme to zvládli a byli jsme na to kvalitně připravení,“ potvrzuje pro Radiožurnál útočník Tomáš Chorý, autor rozhodujícího gólu do sítě Římanů.

Kromě setrvání v evropských pohárech a dalšího zviditelnění si Plzeň také výrazně vydělala. Viktoria dosud získala přes 770 miliónů korun. A polepší si i samotní fotbalisté, kteří teď podle kouče Vrby budou mít peníze na vánoční dárky.

„Samozřejmě i to je motivace, ale tou hlavní motivací byl postup. Je dobře, že jsme si formu načasovali teď na ty důležité zápasy,“ přesvědčuje záložník Patrik Hrošovský, že finanční motivace byla u plzeňských hráčů vedlejší.

Viktoria se svého soupeře pro vyřazovací část Evropské ligy dozví v pondělí, kdy je na programu los ve švýcarském Nyonu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme