Real chce dominovat, hledáme, jak je překvapit, plánuje před plzeňským ‚zápasem století‘ trenér Vrba

Plzeňská Viktoria označuje duel fotbalové Ligy mistrů s Realem Madrid jako „zápas století“. Zatímco hráči španělského velkoklubu zkoušeli trávník ve Štruncových sadech, Plzeňští už měli odtrénováno a čekal je společný večer.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba v uvolněné náladě před zápasem Ligy mistrů

Pavel Vrba v uvolněné náladě před zápasem Ligy mistrů | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

„Máme společnou večeři, pak si pustím ještě nějaké sestřihy zápasů Realu. Před zápasem se vyspím dobře, většinou je problém až po zápas, kdy jsem plný emocí a spánek přijde až v ranních hodinách. Snad to bude stejné a usnu normálně,“ popisuje na Radiožurnálu svůj večerní program a noc před velkým zápasem dobře naladěný trenér Viktorie Pavel Vrba.

ONLINE: Viktoria Plzeň - Real Madrid

Číst článek

Real sice nepřivezl Marcela, který rozhodl první vzájemný zápas v Madridu, Plzni ovšem citelně schází střelec Krmenčík, který se dvakrát trefil do sítě CSKA Moskva. Nahradit jej tak musí proti obhájcům titulu duo Chorý - Řezníček

„Michal byl pro Plzeň klíčový hráč v ofenzivě a jeho zranění nám určitě zkomplikovalo situaci. Ať se teď ukáží Řezňa s Chorasem, kteří dostanou víc prostoru, než bývalo zvykem, když byl Krmenčík zdravý. Věřím, že máme hráče, kteří budou dělat vše, aby Michala nahradili a i zítra ukážou, že je správně, že jsou v Plzni,“ věří plzeňský trenér svému týmu.

Zároveň doufá, že jeho svěřenci dokážou navázat na podařené vystoupení v Madridu. „Hra Realu je jasná. Vždycky chtějí dominovat a přehrávat soupeře. My hledáme, jak tu kvalitu překonat. Hráči dostanou informace a budeme chtít jejich herní převahu překvapit,“ plánuje.

Největší zápas v kariéře

Přestože v prvním utkání na Santiago Bernabeu měli viktoriáni řadu šancí, nakonec jediným úspěšným střelcem byl záložník Patrik Hrošovský. Zvýšenou pozornost obrany bílého baletu ale slovenský fotbalista neočekává.

„Větší pozor by si dávali, kdybych v prvním poločase proměnil tu tutovku, kterou jsem měl. Ale zápas nikdy není o jednom hráči, určitě se na nás připravují jako na celý tým,“ říká střelec z Madridu.

Patrika Hrošovského a řadu jeho spoluhráčů čeká ve středu večer možná největší zápas kariéry. „Řadím ho velmi vysoko. Ligu mistrů hraju poprvé a zápas proti Realu je asi nejvýš v mé kariéře,“ uznává.

„Zápas století“ proti Realu Madrid rozehrají fotbalisté Viktorie ve středu ve 21 hodin a Český rozhlas nabídne přímou reportáž celého utkání, server iROZHLAS.cz přinese textový online přenos.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme