‚Výsledek je asi odrazem reality.‘ Plzeňští fotbalisté si přáli, ať zápas v Římě skončí co nejrychleji

Fotbalisté před výjimečnými zápasy často říkají, že si chtějí utkání hlavně užít. Mimořádný měl být pro Plzeň i duel Ligy mistrů v Římě, ale hráči Viktorie spíš doufali, aby už utkání skončilo. Na branku domácího AS vystřelili jedinkrát a ve druhém kole základní skupiny schytali debakl 0:5.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hořava v souboji s Federicem Faziem ve druhém letošním zápase Ligy mistrů

Tomáš Hořava v souboji s Federicem Faziem ve druhém letošním zápase Ligy mistrů | Foto: Andrew Medichini | Zdroj: ČTK/AP

Těžko říct, zda ke gólům a radosti na olympijském stadionu vedl skvělý výkon domácího AS, nebo bezbrannost ztrápených jedenácti mužů z Plzně, každopádně branky přibývaly, minuty se vlekly a David Limberský si přál jediné.

AS Řím - Plzeň 5:0. Edin Džeko sestřelil českého mistra hattrickem

Číst článek

„Aby už to skončilo. Když je to v 70. minutě 0:4, tak už byste nejradši byl v šatně. Bylo to trápení a pak už jsme jenom koukali na hodiny. Výsledek 0:5 je asi odrazem reality,“ vyprávěl po zápase novinářům Limberský.

Dařilo se hlavně hvězdnému Edinu Džekovi. Zatímco sám bosenský útočník hned třikrát gólem rozjásal domácí fanoušky, ti skromnější z Plzně se od svých oblíbenců dočkali jediné střely na branku soupeře.

„Je úžasné, že hrajeme Ligu mistrů. I když jsme prohrávali, tak jsem pořád cítil, že chci ještě bojovat a něco s tím dělat. Bylo to pro nás samozřejmě hodně složité. Je to poučení, abychom i Ligu mistrů hráli jako českou ligu,“ myslí si záložník Tomáš Hořava.

Jenže v tom může být problém, jen jestli už teď nehráli plzeňští tak jako právě v domácí soutěži, kde na Edina Džeka a jemu fotbalově podobné jen tak nenarazí.

Až za tři týdny v Madridu v dalším kole Ligy mistrů, kde bude třeba podat skutečně mistrovský výkon, aby Limberský a další nemuseli ve druhé půli pokukovat po hodinách a čekat na konečný hvizd jako na vysvobození.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme